Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Δέχτηκε το διάλογο με τη Σεούλ

Η Βόρεια Κορέα αποδέχθηκε την Παρασκευή (05.01.2018) τη νοτιοκορεατική πρόταση να διεξαχθούν διμερείς συνομιλίες την προσεχή Τρίτη.

Την αποδοχή από τη Βόρεια Κορέα της νοτιοκορεατικής πρότασης ανακοίνωσε το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις διακορεατικές σχέσεις.

Ένα… fax από τη Βόρεια Κορέα

«Η Βόρεια Κορέα μας έστειλε με φαξ σήμερα το πρωί ένα μήνυμα το οποίο αναφέρει πως αποδέχεται την πρόταση για συνομιλίες την 9η Ιανουαρίου που έγινε από τη Νότια Κορέα», διευκρίνισε αξιωματούχος του υπουργείου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάν και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ανέφερε εξάλλου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπάικ Τε-χιουν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει ότι το Κατάρ προσέφερε ένα πολυτελές αεροσκάφος στον Ντόναλντ Τραμπ
Το «ιπτάμενο παλάτι» προσφέρθηκε ως «δώρο» από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ και προορίζεται να χρησιμοποιείται επισήμως από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χτυπάει τη γροθιά του καθώς αποβιβάζεται από το Air Force One στο διεθνές αεροδρόμιο Palm Beach
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ καλεί τον Πούτιν να συναντήσει τον Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη – «Προϋπόθεση η κατάπαυση του πυρός»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας τόνισε ωστόσο ότι η κατάπαυση του πυρός είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση για την Ουκρανία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι