Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Επιμένουν Νότια Κορέα και Ιαπωνία για εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ

Η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία επιμένουν πως η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ακόμα δύο βαλλιστικούς πυραύλους προς τα ανοικτά των ανατολικών ακτών της.

Η Βόρεια Κορέα αναπτύσσει σταθερά τα οπλικά προγράμματά της καθώς οι συνομιλίες με στόχο τη διάλυση των προγραμμάτων της για τα πυρηνικά όπλα και τους βαλλιστικούς πυραύλους σε αντάλλαγμα για τη χαλάρωση των αμερικανικών κυρώσεων έχουν σταματήσει από το 2019.

Η ιαπωνική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε επίσης ότι ένα αντικείμενο, που θα μπορούσε να είναι βαλλιστικός πύραυλος, εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Κορέα και έπεσε έξω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα καταδίκασε την εκτόξευση του πυραύλου και τη χαρακτήρισε «εξοργιστική».

Ο Σούγκα και ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν συγκάλεσαν συνεδριάσεις των συμβουλίων τους εθνικής ασφαλείας για να συζητήσουν τις εκτοξεύσεις, σύμφωνα με τα γραφεία τους.

Συνομιλίες με την Κίνα στην Σεούλ

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Νότιας Κορέας και της Κίνας διεξάγουν σήμερα συνομιλίες στη Σεούλ εν μέσω ανησυχιών για την πρόσφατη πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και τη στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσινγκτον.

Αν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο, η δοκιμή θα είναι η πρώτη της Βόρειας Κορέας από φέτος το Μάρτιο και μια περαιτέρω παραβίαση των κυρώσεων του ΟΗΕ.

Η εκτόξευση έγινε – αν έγινε – αφού η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε με επιτυχία το περασμένο σαββατοκύριακο τη δοκιμή ενός νέου πυραύλου κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, χαρακτηρίζοντάς τον «ένα στρατηγικό όπλο μεγάλης σημασίας». Αναλυτές λένε πως ο πύραυλος αυτός ενδέχεται να είναι το πρώτο τέτοιο όπλο της χώρας με δυνατότητα να φέρει πυρηνική κεφαλή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Με τις «ευλογίες» του Τραμπ ο Ερντογάν κλείνει συμφωνίες – μαμούθ για περισσότερα F-16, 250 Boeing και «βλέπει» F-35
Στο τραπέζι της συνάντησης Τραμπ - Ερντογάν θα βρεθούν συμφωνίες στον τομέα της άμυνας αλλά και της ενέργειας, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 1
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: Καμία απειλή για τις πτήσεις λέει η Γερμανία – «Όλο και πιο ευάλωτη η πολιτική αεροπορία», προειδοποιεί ειδικός
Η Γερμανία επιχειρεί να καθησυχάσει μετά την κυβερνοεπίθεση που προκάλεσε προβλήματα στα συστήματα διαχείρισης επιβατών, ωστόσο ουρές και καθυστερήσεις συνεχίζονται στο Βερολίνο
Ταξιδιώτες σε ουρά λόγω της κυβερνοεπίθεσης 1
Εκκενώθηκε προληπτικά το αεροδρόμιο του Δουβλίνου λόγω συναγερμού - Δεν σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση
Το Τέρμιναλ 2 του αεροδρομίου του Δουβλίνου εκκενώθηκε το Σάββατο μετά από συναγερμό ασφαλείας – Το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με την κυβερνοεπίθεση που έπληξε αρκετά ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει την αστυνομία να παρεμβαίνει στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου
Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις από την κυβερνοεπίθεση σε Χίθροου, Βερολίνο και Βρυξέλλες – «Οι πτήσεις θα επηρεαστούν για μέρες»
Μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση παρέλυσε μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων στον τομέα των αερομεταφορών
Οι ταξιδιώτες περιμένουν κοντά στα γκισέ check-in στο Τερματικό 2 του αεροδρομίου Heathrow, εν μέσω καθυστερήσεων και ακυρώσεων πτήσεων, που οφείλονται σε διακοπή των συστημάτων check-in και επιβίβασης λόγω κυβερνοεπίθεσης
3