Κόσμος

Βόρεια Κορέα: “Ο Τραμπ άναψε το φιτίλι του πολέμου”

"Στο κόκκινο" η ένταση ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ρι Γιονγκ Χο, σε σημερινή του δήλωση, τόνισε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, «άναψε το φυτίλι του πολέμου» με τη Βόρεια Κορέα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Με την πολεμική και τρελή δήλωση του Τραμπ στα Ηνωμένα Έθνη, μπορείτε να πείτε, ότι έχει ανάψει το φυτίλι του πολέμου εναντίον μας», ανέφερε ο Ρι. «Πρέπει να διευθετήσουμε τo θέμα, μόνο με ένα… χαλάζι φωτιάς, όχι λόγια».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέτειναν τις πιέσεις τους στη Βόρεια Κορέα, ως απάντηση στις πυραυλικές δοκιμές της Πιονγκγιανγκ. Όπως ανακοίνωσαν οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Ronald Reagan, διεξάγει γυμνάσια μαζί με ένα ιαπωνικό πολεμικό πλοίο στα ύδατα γύρω από την Οκινάουα νοτιοδυτικά της κορεατικής χερσονήσου.

Προηγήθηκε αμερικανική επίδειξη δύναμης, με την πτήση δύο υπερηχητικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών B-1B, στην κορεατική χερσόνησο.

Πηγή: CNBC

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας – «Βγήκαν κολυμπώντας από τα παράθυρα για να γλιτώσουν»
Κάτοικοι καταγγέλλουν πως δεν εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τον καιρό στις ευάλωτες περιοχές και πως δεν υπήρξε εντολή για εκκένωση των κατασκηνώσεων στις οποίες πέθαναν αρκετά παιδιά
Διασώστες
O Nετανιάχου πρότεινε τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης και μαζί αναζητούν χώρες για την μετεγκατάσταση των Παλαιστίνιων
«Αποκαθιστά την ειρήνη στη μια χώρα μετά την άλλη», τόνισε ο Νετανιάχου - Ο Τραμπ ξεκαθάρισε πως έχει εξασφαλίσει εξαιρετική συνεργασία με τις χώρες γύρω από το Ισραήλ για την απομάκρυνση των Παλαιστίνιων
REUTERS
5
«Revenge on Gold Diggers»: Κατακραυγή για το νέο videogame που αναπαράγει τον σεξισμό και τα στερεότυπα της γυναίκας – «χρυσοθήρα»
Οι δημιουργοί του επιμένουν ότι ποτέ δεν είχαν την πρόθεση να «στοχεύσουν τις γυναίκες», αλλά ήθελαν να διευκολύνουν τον «ανοιχτό διάλογο σχετικά με τα συναισθηματικά όρια και τις γκρίζες ζώνες στις σύγχρονες σχέσεις»
Σκηνή από το αμφιλεγόμενο videogame