Κόσμος

Βόρεια Κορέα προς ΗΠΑ: Υπάρχει και ένα όριο στην υπομονή μας

Αυστηρό μήνυμα από τη Βόρεια Κορέα προς τις ΗΠΑ λόγω της πίεσης που ασκεί η Ουάσινγκτον στο θέμα της αποπυρηνικοποίησης.

Όπως μετάδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ των δυο αρχηγών κρατών στη Σιγκαπούρη πέρυσι μπορεί να κινδυνεύσουν.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι η Βόρεια Κορέα τιμώρησε ορισμένα μέλη της ομάδας της που κατηύθυναν τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ πριν από τη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν και του Αμερικανού Ντόναλντ Τραμπ στο Ανόι τον Φεβρουάριο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΝΑ σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη συνάντηση του Τραμπ και του Κιμ στη Σιγκαπούρη και την υπογραφή κοινής δήλωσης τεσσάρων σημείων με την οποία δεσμεύτηκαν να εργαστούν προς μια νέα σχέση, η Βόρεια Κορέα τονίζει ότι η συμφωνία μπορεί να κινδυνεύσει αν οι ΗΠΑ δεν εγκαταλείψουν την πολιτική τους να “επιμένουν μόνο στη μονομερή εγκατάλειψη των πυρηνικών όπλων μας”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε ότι αν οι ΗΠΑ δεν επανέλθουν με κάτι καινούργιο “πριν είναι πολύ αργά” η κοινή δήλωση θα γίνει “απλά μια λευκή κόλλα χαρτί”.

“Οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιδείξουν φρόνηση και να αλλάξουν την τρέχουσα μέθοδο υπολογισμού τους για να απαντήσουν στο αίτημά μας το συντομότερο δυνατόν”, ανέφερε ο αξιωματούχος στην ανακοίνωση. “Υπάρχει και ένα όριο στην υπομονή μας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Κάρολος και η Καμίλα στο Βρετανικό Μουσείο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
Η Βρετανία τιμά τη μνήμη και την κληρονομιά της Ελισάβετ Β', ενώ παράλληλα σχεδιάζει τη δημιουργία ενός εμβληματικού μνημείου στο κέντρο του Λονδίνου, για τη διαχρονική παρουσία και προσφορά της στη χώρα
Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ και ο νυν βασιλιάς Κάρολος
Το Ισραήλ αμφιβάλλει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν – Έχει ήδη εγκρίνει νέα σχέδια επίθεσης
Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την επανέναρξη του πολέμου από τότε που ξεκίνησε η εκεχειρία, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής ασκήσεων με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών και ιπτάμενων τάνκερ σε όλη τη Μέση Ανατολή
Αεροσκάφος