Κόσμος

Βόρειος Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει πρόθυμος να κλείσει πυρηνικό συγκρότημα

Πρακτορείο από τη Νότια Κορέα μεταδίδει πως σύμφωνα με διπλωματική πηγή, ο Κιμ είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είναι πρόθυμος να επιτρέψει επιθεωρητές στο κύριο πυρηνικό συγκρότημα της απομονωμένης χώρας στο Yongbyon, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap με έδρα τη Νότιο Κορέα, που επικαλείται ανώτερη διπλωματική πηγή.

“Αντιλαμβάνομαι ότι ο Πρόεδρος Κιμ δήλωσε στον Πρόεδρο της Νοτίου Κορέας Μουν κατά τη συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο ότι εάν οι ΗΠΑ έπαιρναν εποικοδομητικά μέτρα, θα ήταν όχι μόνο πρόθυμος να κλείσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Yongbyon στη Β. Κορέα, αλλά και να επιτρέψει την επαλήθευση”, ανέφερε η πηγή σύμφωνα με το Yonhap.

Η ίδια πηγή γνωστοποίησε ότι ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος Μουν προώθησε το μήνυμα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όταν οι δύο συναντήθηκαν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε εκφράσει νωρίτερα τη διάθεσή του του να κλείσει το πυρηνικό συγκρότημα στην Β. Κορέα εάν υπήρχε ανταπόκριση από την Ουάσιγκτον, αλλά δεν είχε κάνει καμία αναφορά στο ενδεχόμενο να επαληθευτεί η κίνησή του από επιθεωρητές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τόνισαν τη σημασία της επαλήθευσης καθώς διαπραγματεύονται με την Βόρεια Κορέα την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς η κούρσα υπερηχητικών πυραύλων Κίνας, ΗΠΑ και Ρωσίας αναδιαμορφώνει τις παγκόσμιες ισορροπίες
Ικανοί να κινούνται με ταχύτητα δύο μιλίων το δευτερόλεπτο, αυτά τα όπλα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαφημίζει ότι μπορούν να μετατρέψουν τους στόχους «σε σκόνη» αναδιαμορφώνουν την παγκόσμια στρατιωτική ισορροπία
Εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου στη Βόρεια Κορέα
Το τελευταίο βίντεο – μήνυμα του Φρανκ Κάπριο, του «πιο καλού δικαστή στον κόσμο» στις ΗΠΑ: «Να με θυμάστε στις προσευχές σας»
Εμβληματική μορφή συμπόνιας στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους – Την παραμονή του θανάτου του σε ηλικία 88 ετών απηύθυνε ένα τελευταίο κάλεσμα στους θαυμαστές του
Ο δικαστής Φρανκ Κάπριο 1
Ο μαζικός τουρισμός «χτυπά» και την Ανταρκτική – Ο οικολογικός κίνδυνος και η ταχύτερη τήξη των πάγων
Η τελευταία παρθένα περιοχή του πλανήτη αποδυναμώνεται – Έρευνα προειδοποιεί για τον αυξανόμενο αντίκτυπο των επισκεπτών και των επιστημονικών αποστολών, που επιταχύνουν την τήξη των πάγων
Φωτογραφία αρχείου