Κόσμος

Βουτιά και στη Wall Street λόγω… Huawei!

Μεγάλες απώλειες καταγράφει μέχρι στιγμής τώρα και το χρηματιστήριο στη Wall Street εξαιτίας των νέων ανησυχιών των επενδυτών για το διεθνές εμπόριο.

Τα διεθνή χρηματιστήρια μεταξύ άλλων και της Wall Street τρέφουν μεγάλη ανησυχία για τις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ, μετά τη σύλληψη της Μενγκ Ουάνγκζου, κόρης του ιδρυτή του κινεζικού κολοσσού Huawei στον Καναδά, τις χαμηλές τιμές πετρελαίου και τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Στις 11:30 το πρωί (18:30 ώρα Ελλάδας), ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας κατέγραφε πτώση 708,51 μονάδων στις 24.318,56 μονάδες (-2,83%).

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών τεχνολογίας καταγράφει απώλειες 147,18 μονάδων (-2,06%), στις 7.011,25 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται ενδεικτικός της γενικής τάσης, σημειώνει πτώση 69,48 μονάδων (-2,57%), στις 2.630,58 μονάδες.

Πτώση και στο Λονδίνο

Απώλειες… σημαντικότατες καταγράφει κατά τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, χάνοντας άνω του 3%, λόγω των ανησυχιών για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις η σύλληψη της Μενγκ Ουάνγκζου, κόρης του ιδρυτή του κινεζικού κολοσσού Huawei στον Καναδά.

Περίπου μιάμιση ώρα πριν από το κλείσιμο, ο δείκτης FTSE-100 υποχωρούσε στις 6.705,66 μονάδες, με απώλειες 3,12%.

Πτώση άνω του 3% κατέγραφαν νωρίτερα και τα Χρηματιστήρια της Φραγκφούρτης και του Παρισιού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: «Είναι ιδεολογικά συγγενής του Χίτλερ» – «Θα πάρουμε το Τελ Αβίβ σε 72 ώρες» λένε τουρκικά μέσα
«Αυταπάτη του Νετανιάχου πως η Ιερουσαλήμ είναι δική του! Ο Νετανιάχου είναι ηγέτης γενοκτονικού δικτύου», δήλωσε με τη σειρά του Ομέρ Τσελίκ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (ΦΩΤΟ Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
15
Οι πρώτες εικόνες από την επίθεση του Ισραήλ στην πόλη της Γάζας - Πάνοπλοι στρατιώτες και άρματα μάχης στα συντρίμμια βομβαρδισμένων κτιρίων
Σύμφωνα με τις IDF, η Πολεμική Αεροπορία και το Πυροβολικό του Ισραήλ έχει βομβαρδίσει «περισσότερους από 150 τρομοκρατικούς στόχους» σε όλη την πόλη της Γάζας τα τελευταία 24ωρα
Ισραηλινοί στρατιώτες στην πόλη της Γάζας
65