Κόσμος

Βραζιλία: Αστυνομικοί έκαναν θάλαμο αερίων το πορτ μπαγκάζ και τον έκλεισαν μέσα

Ένας άνδρας από τη Βραζιλία πέθανε από ασφυξία μέσα στο πορτ μπαγκάζ ενός περιπολικού, καθώς τον έκλεισαν μέσα αστυνομικοί ενώ είχε και αναμμένο καπνογόνο και μέσα από τον χώρο αναδυόταν πυκνός καπνός, με την υπόθεση να έχει προκαλέσει σάλο.

Αυτόπτης μάρτυρας τράβηξε βίντεο από τη στιγμή που ο άνδρας βρίσκεται μέσα στο πορτ μπαγκάζ ενώ οι αστυνομικοί της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Αυτοκινητοδρόμων (PRF) της Βραζιλίας, υποστήριξαν ότι οι άνδρες της «χρησιμοποίησαν τεχνικές ακινητοποίησης και εργαλεία μειωμένης επικινδυνότητας» απέναντι στον «επιθετικό» Τζενιβάλντο ντε Ζεσούς Σάντος, 38 ετών, στο πλαίσιο ενός συνηθισμένου τροχονομικού ελέγχου.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη σε έναν δρόμο κοντά στην Ουμπάουμπα, μια πόλη 25.000 κατοίκων στην Πολιτεία Σεργκίπε και στα πλάνα από το βίντεο διακρίνονται δύο άνδρες της PRF, που φορούν κράνη, να προσπαθούν να κλείσουν στο πορτ-μπαγκάζ έναν άνδρα, τα πόδια του οποίου κρέμονται απ’ έξω. Πυκνός λευκός καπνός, που μοιάζει να αναδίδεται από ένα καπνογόνο, βγαίνει από το πορτ-μπαγκάζ.

Ακούγονται επίσης κραυγές πόνου και κάποιος να φωνάζει: «Θα τον σκοτώσουν». Τα πόδια του άνδρα κουνιούνται για περίπου ένα λεπτό και μετά σταματούν. Οι αστυνομικοί τα διπλώνουν και κλείνουν το πορτ-μπαγκάζ.

https://twitter.com/AlanRMacLeod/status/1529804559320854528

Σύμφωνα με την PRF, ο άνδρας οδηγήθηκε κατόπιν προς το αστυνομικό τμήμα της Ουμπάουμπα, όμως «αισθάνθηκε αδιαθεσία» κατά τη διαδρομή και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου «διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται αν ο άνδρας έφτασε νεκρός στο νοσοκομείο, όμως η Γραμματεία Ασφαλείας του Σεργκίπε ανέφερε ότι από τη νεκροψία-νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος οφείλεται σε «ασφυξία».

Ο ανιψιός του Ζεσούς Σάντος είπε στον ενημερωτικό ιστότοπο G1 ότι είχε ενημερώσει τους αστυνομικούς ότι ο θείος του αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ότι κυκλοφορούσε με ένα μηχανάκι όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο.

«Ήμουν ακριβώς δίπλα, τα είδα όλα. Έβαλαν ένα είδος αερίου στο πορτ-μπαγκάζ. Ήθελαν να τον μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα, όμως ο θείος μου ήταν ήδη αναίσθητος. Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, ήταν πολύ αργά», αφηγήθηκε.

«Δεν ήταν η μοίρα του, ήταν έγκλημα. Ενήργησαν με βαναυσότητα, τον σκότωσαν», είπε από την πλευρά της η σύζυγος του θύματος. Η PRF ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε «πειθαρχικό έλεγχο» σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 2