Κόσμος

Βραζιλία: Δύο νεκροί από την κατάρρευση δύο κτιρίων σε φαβέλα

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν κατέρρευσαν δύο κτίρια σε μια φαβέλα, στα δυτικά προάστια του Ρίο ντε Τζανέιρο που έχουν πληγεί σφοδρά από τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών.

Τα δύο τετραώροφα κτίρια βρίσκονταν στη συνοικία Ιτανιάνγκα, που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο του Ρίο. Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία που συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Σύμφωνα με τον δήμο, οι δύο οικοδομές είχαν χτιστεί αυθαίρετα. Πολλές από τις φτωχές συνοικίες του δυτικού Ρίο ελέγχονται από εγκληματικές οργανώσεις. Μια πηγή εσόδων για τις ομάδες αυτές είναι και η παράνομη ιδιοποίηση και πώληση κτιρίων.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ρίο έχασαν τη ζωή τους 10 άνθρωποι στις αρχές της εβδομάδας, από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν μετά την έντονη βροχόπτωση, τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη.

 

vrazilia ktiria vrazilia ktiria vrazilia ktiria vrazilia ktiria

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4