Κόσμος

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο άνοιξε το «πράσινο φως» για την μεταβίβαση της εξουσίας στον Λούλα

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο άναψε σήμερα το πράσινο φως για να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στην κυβέρνηση Λούλα.

Ο Μπολσονάρο δεσμεύθηκε πως θα σεβαστεί το Σύνταγμα χωρίς ωστόσο να αναγνωρίσει ευθέως την ήττα του στις προεδρικές εκλογές, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

«Όσο είμαι πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξακολουθήσω να σέβομαι το Σύνταγμα», δήλωσε ο ακροδεξιός αρχηγός του κράτους. Κατά την ολιγόλεπτη ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο, ο Μπολσονάρο δεν συνεχάρη τον Λούλα για τη νίκη του.

«Ο πρόεδρος με εξουσιοδότησε, όπως προβλέπει ο νόμος, να ξεκινήσω τη διαδικασία μεταβίβασης (της εξουσίας)» με την ομάδα του εκλεγμένου προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, δήλωσε αμέσως μετά ο προσωπάρχης του Μπολσονάρο, Σίρο Νογκέιρα.

Ο 67χρονος Μπολσονάρο επέκρινε τα οδοφράγματα που έστησαν νωρίτερα υποστηρικτές του. «Οι ειρηνικές διαδηλώσεις θα είναι πάντα ευπρόσδεκτες, αλλά δεν μπορούμε να καταφεύγουμε σε μεθόδους της αριστεράς (…) που εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία». Υποστήριξε ότι οι διαδηλώσεις ήταν απόρροια «της αγανάκτησης και του αισθήματος αδικίας» πολλών ψηφοφόρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρικτός θάνατος για αθλήτρια του τριάθλου στην Καλιφόρνια: Την κατασπάραξε καρχαρίας ενώ κολυμπούσε
Αρχικά οι Αρχές την είχαν κηρύξει αγνοούμενη, καθώς η σορός της δεν είχε εντοπιστεί - Βρέθηκαν υπολείμματα της 55χρονης στην ακτή κοντά στο σημείο όπου δέχθηκε τη φονική επίθεση
Η αθλήτρια του τριάθλου Έρικα Φοξ