Κόσμος

Βρετανία: Εκτός κόμματος Συντηρητικός βουλευτής για σεξουαλικό σκάνδαλο

Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ανέστειλαν την κομματική ιδιότητα του Κρίστοφερ Πίντσερ ο οποίος κατηγορήθηκε ότι θώπευσε δύο άνδρες σε κατάσταση μέθης.

Ο Πίντσερ, που ήταν μέχρι χθες αναπληρωτής υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία, παραιτήθηκε από αυτό το αξίωμα αναφέροντας μόνο ότι «ήπιε πάρα πολύ» και έφερε σε δύσκολη θέση τον εαυτό του και άλλους.

Ένας εκπρόσωπος του κόμματος είπε σήμερα ότι ο Πίντσερ αποβλήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο βουλευτής επιτέθηκε σεξουαλικά σε δύο άνδρες, μέσα σε μια ιδιωτική λέσχη του Λονδίνου. Το 2017 κατηγορήθηκε ότι έκανε σεξουαλικές προτάσεις σε έναν αθλητή της κωπηλασίας αλλά απαλλάχθηκε, κατόπιν εσωτερικής έρευνας στο κόμμα.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού νωρίτερα ανέφερε ότι ο Τζόνσον δεν γνώριζε τις καταγγελίες όταν διόρισε τον Πίντσερ στην κυβέρνησή του.

Την περασμένη εβδομάδα οι Συντηρητικοί έχασαν δύο έδρες στο κοινοβούλιο, στις αναπληρωματικές εκλογές που προκηρύχθηκαν επειδή δύο βουλευτές τους υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν καθώς ενεπλάκησαν σε ξεχωριστά σεξουαλικά σκάνδαλα. Ένας άλλος Συντηρητικός βουλευτής συνελήφθη με την υποψία του βιασμού και άλλων αδικημάτων και του ζητήθηκε να μην προσέρχεται στη Βουλή μέχρι να ολοκληρώσει η αστυνομία την έρευνά της.

Ο Τζόνσον δεχόταν πιέσεις ακόμη και από δικούς του βουλευτές να αποπέμψει τον Πίντσερ από το Κόμμα.

Δύο βουλευτίνες, η Κάρολιν Νόουκς και η Κάρεν Μπράντλεϊ, είπαν ότι το κόμμα ακολουθεί μια ασυνεπή και ασαφή προσέγγιση σε περιπτώσεις σεξουαλικής παραβατικότητας. «Το κόμμα και, κατ’ επέκταση, η κυβέρνηση, κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρή ζημιά από την τρέχουσα προσέγγιση», ανέφεραν σε μια επιστολή τους προς τον Κρις Χίτον-Χάρις, τον υπεύθυνο για την κομματική πειθαρχία, ζητώντας να υιοθετηθεί μια πολιτική μηδενικής ανοχής και να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες.

Η αντιπρόεδρος των Εργατικών Άντζελ Ρέινερ είπε ότι οι Συντηρητικοί «κρύβουν μια πιθανή σεξουαλική επίθεση κάτω από το χαλί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
Ο γιος του Χάφταρ επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βεγγάζης – Μια κίνηση με νόημα μετά τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία
Μετέφερε το μήνυμα ότι όσα έγιναν χθες δεν στρέφονται κατά της Ελλάδας - Ο Αλ Σαντίκ Χάφταρ αποτελεί στενό πολιτικό σύμβουλο του πατέρα του
Ο Χαλίφα Χάφταρ 3