Κόσμος

Βρετανία: Ενός λεπτού σιγή στο κοινοβούλιο για τη δολοφονία του Ντέιβιντ Έιμες

Οι βουλευτές στη Βρετανία τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ντέιβιντ Έιμες, του συναδέλφου τους που δολοφονήθηκε ενώ συνομιλούσε με ψηφοφόρους της περιφέρειάς του την περασμένη Παρασκευή.

Ο θάνατος του 69χρονου Συντηρητικού βουλευτή «είναι μια φρικτή και θλιβερή στιγμή στην ιστορία μας, μια επίθεση στη δημοκρατία μας και μια φοβερή τραγωδία» ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ με την επανέναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου.

Ο Έιμες, που ήταν πατέρας πέντε παιδιών, δολοφονήθηκε μέσα σε μια εκκλησία Μεθοδιστών στο Λι-ον-Σι, περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Λονδίνου.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο, έναν 25χρονο Βρετανό σομαλικής καταγωγής που φέρεται ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και παλαιότερα παρακολουθούσε, για μικρό χρονικό διάστημα, το πρόγραμμα καταπολέμησης της ριζοσπαστικοποίησης.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο ότι προς τιμή του βουλευτή θα αναγνωριστεί ως αυτόνομος δήμος η κωμόπολη Σάουθεντ-ον-Σι, όπως ζητούσε ο ίδιος επί χρόνια. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Μεγαλειότητά της συμφώνησε ότι στο Σάουθεντ θα δοθεί το καθεστώς δήμου, που τόσο του αξίζει», σημείωσε.

Οι βουλευτές, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σώματος Λίντσεϊ Χόιλ, θα πάνε στη συνέχεια στην εκκλησία Σεντ Μάργκαρετ, δίπλα στο αββαείο του Γουεστμίνστερ, όπου θα τελεστεί μια λειτουργία στη μνήμη του βουλευτή.

Η σύζυγος του Έιμες πήγε το πρωί στο σημείο της τραγωδίας και ξέσπασε σε λυγμούς διαβάζοντας τα συλλυπητήρια μηνύματα που είχαν αφήσει στον χώρο πολλοί πολίτες, δίπλα σε μπουκέτα με λουλούδια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 24