Κόσμος

Βρετανία: Με «έδιωξαν» από την κυβέρνηση γιατί είμαι μουσουλμάνα καταγγέλλει πρώην υπουργός

Η μουσουλμάνα Νουσράτ Γκάνι, που διετέλεσε πρώην υφυπουργός Μεταφορών στη Βρετανία, κατηγόρησε το Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον για ισλαμοφοβία.

Συγκεκριμένα, η πρώην υφυπουργός, Νουσράτ Γκάνι υποστήριξε ότι απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά της στον ανασχηματισμό που έγινε το 2020 επειδή «η μουσουλμανική πίστη της» συνιστούσε «πρόβλημα».

Η 49χρονη Γκάνι είπε στην εφημερίδα Sunday Times ότι ένα στέλεχος των Συντηρητικών της εξήγησε τον Φεβρουάριο του 2020 ότι «η καταγωγή και η πίστη της» έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποπομπή της από την κυβέρνηση. «Μου είπε ότι όταν συζητήθηκε ο ανασχηματισμός στην Ντάουνινγκ Στριτ η μουσουλμανική πίστη μου αναφέρθηκε ως πρόβλημα, ότι μια μουσουλμάνα στην κυβέρνηση φέρνει σε δύσκολη θέση τους συναδέλφους μου και ότι φοβούνταν πως δεν θα ήμουν πιστή απέναντι στο κόμμα, επειδή δεν έκανα αρκετά για να το υπερασπιστώ απέναντι στις κατηγορίες για ισλαμοφοβία», δήλωσε.

«Ήταν σαν γροθιά στο στομάχι. Αισθάνθηκα ταπεινωμένη και αδύναμη» πρόσθεσε η βουλευτής στην εφημερίδα. Εξήγησε ότι δεν μίλησε δημοσίως την εποχή εκείνη επειδή την προειδοποίησαν πως αν μιλούσε θα την «εξοστράκιζαν» οι συνάδελφοί της και «η καριέρα και η φήμη της θα καταστρέφονταν».

«Ψευδείς κατηγορίες»

Ο Μαρκ Σπένσερ, ένα στέλεχος των Συντηρητικών, είπε ότι στόχος των ισχυρισμών της Γκάνι, τους οποίους διέψευσε, ήταν ο ίδιος. «Αυτές οι κατηγορίες είναι παντελώς ψευδείς και τις θεωρώ δυσφημιστικές», έγραψε στο Twitter.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τζόνσον συναντήθηκε με τη Γκάνι μετά τον ανασχηματισμό και αργότερα την προσκάλεσε να καταθέσει επίσημη καταγγελία για τους ισχυρισμούς της περί ισλαμοφοβίας, κάτι όμως που εκείνη δεν έκανε. «Το Συντηρητικό κόμμα δεν ανέχεται προκαταλήψεις ή διακρίσεις κανενός είδους», τόνισε.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Παιδείας Ναντίμ Ζαχάουι ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει θέση για ισλαμοφοβία ή ρατσισμό οποιουδήποτε είδους στους Συντηρητικούς» ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντόμινικ Ράαμπ χαρακτήρισε «πολύ σοβαρές» τις κατηγορίες, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι δεν θα διενεργηθεί έρευνα εφόσον η Γκάνι δεν καταθέσει επίσημη καταγγελία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν