Κόσμος

Βρετανία: Μεγάλες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, μετά από πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα συνοριακού ελέγχου

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες που πέταξαν σήμερα (27.5.2023) για τη Βρετανία, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με μεγάλες καθυστερήσεις μετά την προσγείωσή τους, εξαιτίας ενός προβλήματος που προέκυψε στα αεροδρόμια της χώρας και σχετίζεται με τη λειτουργία των αυτοματοποιημένων θυρών ελέγχου, όπου γίνεται ο έλεγχος των διαβατηρίων.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν μεγάλες ουρές αναμονής με εκατοντάδες ανθρώπους στο αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ της πρωτεύουσας της Βρετανίας, του Λονδίνου.

Φυσικά οι φωτογραφίες απεικόνιζαν και εκνευρισμένους επιβάτες να παραπονιούνται για την καθυστέρηση αρκετών ωρών που είχαν περιμένοντας στις γραμμές αναμονής.

«Έχουμε ενημερωθεί για ένα ζήτημα με το συνοριακό σύστημα ασφάλειας σε όλη τη χώρα που επηρεάζει τις αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας που εποπτεύει τους συνοριακούς ελέγχους στα αεροδρόμια.

 

 

«Εργαζόμαστε για την επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό και συνεργαζόμαστε με τους διαχειριστές των αεροδρομίων, αλλά και τις αεροπορικές εταιρίες για να ελαχιστοποιήσουμε την αναστάτωση των ταξιδιωτών», είπαν Βρετανοί αξιωματούχοι στο Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δεν θα δικαστεί ο 35χρονος που δολοφόνησε την 23χρονη Ουκρανή σε τρένο στη Βόρεια Καρολίνα - Κρίθηκε ψυχικά ανίκανος, είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια
Ο άνδρας παραμένει υπό ομοσπονδιακή κράτηση, ενώ η δίκη για την κατηγορία του φόνου σε επίπεδο πολιτείας έχει προς το παρόν «παγώσει»
Η στιγμή της δολοφονίας της 23χρονης Ουκρανής
7