Κόσμος

Βρετανία: Μια εισβολή στην Ουκρανία «επίκειται» λέει η υπουργός Εξωτερικών

Ιδιαίτερη πιθανή θεωρεί η Βρετανία μία εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και όπως αναφέρει η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας μια εισβολή «ίσως επίκειται» και θα συνιστούσε απειλή για την ευρύτερη σταθερότητα της Ευρώπης η οποία θα ενθάρρυνε τους επίδοξους εισβολείς σε όλο τον κόσμο.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Ρώσοι πολιτικοί ηγέτες διαψεύδουν τις δυτικές αιτιάσεις ότι η Μόσχα σχεδιάζει επίθεση, αλλά λένε ότι θα δοθεί μια “στρατιωτική και τεχνική” απάντηση, που δεν διευκρινίζεται, αν δεν ικανοποιηθεί μια σειρά από αιτήματα, μεταξύ των οποίων να μην ενταχθεί το Κίεβο στο ΝΑΤΟ.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο αμερικανός πρόεδος Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες ότι υπάρχει ένα κρίσιμο παράθυρο για την διπλωματία, αλλά η Τρας είπε ότι πιθανόν να επίκειται μια εισβολή και ρώσοι στρατιώτες μπορούν να φθάσουν “πολύ, πολύ γρήγορα” στο Κίεβο.

“Αυτό… αφορά την ευρύτερη σταθερότητα της Ευρώπης. Και αφορά την ευρύτερη, παγκόσμια σταθερότητα και το μήνυμα που στέλνουμε στους επίδοξους εισβολείς και πρέπει να το στείλουμε αυτό το μήνυμα και στον Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ότι δεν υπάρχει καμία επιβράβευση για την επιθετικότητα”, δήλωσε η Τρας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Η Τρας συμφώνησε με πολιτικούς στις ΗΠΑ που έχουν προειδοποιήσει ότι η Μόσχα πιθανόν να πραγματοποιήσει μια “επιχείρηση αντιπερισπασμού” για να πυροδοτήσει μια σύγκρουση.

Σύμφωνα με την ίδια, το Κίεβο είναι “σαφώς” στόχος για τη ρωσική κυβέρνηση καθώς η Δύση προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ρωσικής επίθεσης, την οποία θεωρεί επικείμενη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί τους ιδιοκτήτες ιρανικών επιχειρήσεων να μην απολύουν προσωπικό: «Πρέπει να υποστηριχθούν»
«Οι εργαζόμενοι στον παραγωγικό τομέα πρέπει να υποστηριχθούν δίνοντας προτεραιότητα στην κατανάλωση προϊόντων που κατασκευάζονται στη χώρα», προέτρεψε ο ανώτατος ηγέτης
Μοτζταμπά Χμαενεΐ
Ουρές και νεύρα έξω από την μοναδική κάβα της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ξέμεινε από προμήθειες λόγω του πολέμου στο Ιράν
Τα ράφια στην κάβα είναι ως επί το πλείστον άδεια και τα μόνα διαθέσιμα είναι ακριβές ή λιγότερο γνωστές μάρκες, τόνισαν πέντε άτομα που επισκέφτηκαν το κατάστημα στο Ριάντ τις τελευταίες ημέρες
Αλκοόλ
Βίντεο με άγρια επίθεση που δέχτηκε Γαλλίδα μοναχή στο Όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ - Εβραίος την έσπρωξε και την κλώτσησε
Η μοναχή υπέστη εκδορές στο πρόσωπο, αλλά δεν αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε έναν 36χρονο άνδρα που φορούσε παραδοσιακή εβραϊκή ενδυμασία
Ιερουσαλήμ