Κόσμος

Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ αναζητεί ψηφοφόρους ανάμεσα σε ρομπότ στις 04:50 το πρωί

Υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις κατά πολύ, δύο ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ ο οποίος ξεκίνησε σήμερα (02.07.2024) από τις 04:50 τοπική ώρα την αναζήτηση ψήφων μεταξύ … περιστρεφόμενων ρομπότ σε κέντρο διανομής.

Ο Ρίσι Σούνακ, ο οποίος εμφανίστηκε πολλές φορές εξουθενωμένος καθώς περιόδευε ανά τη χώρα στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας των έξι εβδομάδων, επισκέφθηκε σήμερα, προτελευταία ημέρα πριν από τις εκλογές, μια τεράστια αποθήκη της βρετανικής αλυσίδας λιανεμπορίου Ocado στο Λιούτον, βόρεια του Λονδίνου, και παρακολούθησε τα ρομπότ να ετοιμάζουν παραγγελίες προς παράδοση.

Έπειτα φόρεσε ένα φωσφοριζέ κίτρινο μπουφάν υψηλής διακριτότητας για να βοηθήσει το προσωπικό να μαζέψει αβοκάντο και άλλα προϊόντα μαναβικής στην Ocado, μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις τεχνολογίας στη Βρετανία, ενώ είχε την ευκαιρία και να μιλήσει με υπαλλήλους της πίνοντας ένα φλιτζάνι τσάι.

subak

Επειτα, ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέπληξε τους πελάτες σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητοδρόμου όταν στάθηκε στην ουρά σε κατάστημα McDonald’s για να αγοράσει πρωινό για τους δημοσιογράφους που τον ακολουθούν στην εκστρατεία του.

Η απόφαση του Σούνακ να προκηρύξει εκλογές πολλούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο σόκαρε τόσο τον λαό όσο και στελέχη του κόμματός του.

sunak

Στη συνέχεια η προεκλογική του εκστρατεία ξεκίνησε δυσοίωνα όταν κατά την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ υποστηρικτές των αντιπολιτευόμενων Εργατικών έπαιζαν στη διαπασών τον προεκλογικό ύμνο του κόμματός τους για το 1997, όταν ο Τόνι Μπλερ είχε σημειώσει θρίαμβο, το “Things can only get better”.

Ο Σούνακ, ένας πρώην επενδυτικός τραπεζίτης, περιόδευσε έκτοτε ανά τη χώρα, εκφωνώντας ομιλίες και παρευρισκόμενος σε πολλές εκδηλώσεις καθημερινά.

sunak

Αργά χθες, Δευτέρα, το απόγευμα μίλησε σε μια προεκλογική συγκέντρωση και σήμερα, μέχρι το απόγευμα, είναι προγραμματισμένο να παραστεί σε πολλές εκδηλώσεις.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες, το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων δεν έχει βελτιωθεί και οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί του Κιρ Στάρμερ διατηρούν περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες προβάδισμα, με πολλούς ψηφοφόρους να επιζητούν την αλλαγή έπειτα από 14 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους Συντηρητικούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Βίντεο φρίκης της Χαμάς – Εκτέλεση οκτώ «συνεργατών» του Ισραήλ μετά την εκεχειρία
Το ισλαμιστικό κίνημα έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν την εκτέλεση οκτώ Παλαιστινίων κατηγορούμενων για συνεργασία με το Ισραήλ – Μια επίδειξη ισχύος σε μια κατεστραμμένη Γάζα, όπου η εκδίκηση αντικαθιστά τη δικαιοσύνη
Στιγμιότυπο από το βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς
Γάζα: Το Ισραήλ περιορίζει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας – Κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της συμφωνίας
Το Ισραήλ ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι θα επιτρέπει την είσοδο μόνο 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια ημερησίως στη Λωρίδα της Γάζας – αριθμός μειωμένος στο μισό σε σχέση με αυτόν που είχε συμφωνηθεί
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Η Γη σε «σημείο μη αναστρέψιμο» προειδοποιούν οι επιστήμονες: Καταρρέουν οι κοραλλιογενείς ύφαλοι
Μια παγκόσμια έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, τα πρώτα οικοσυστήματα που καταρρέουν, σηματοδοτούν την είσοδο της Γης σε μια «νέα κλιματική πραγματικότητα» με μη αναστρέψιμες συνέπειες
Ο πλανήτης Γη