Κόσμος

Βρετανία: Πάνω από 500.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί του κορονοϊού στη Βρετανία.

“Σήμερα μπορώ να ανακοινώσω ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πλέον λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου”, δήλωσε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου.

Άλλωστε η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που άρχισε να διανέμει το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech. Παράλληλα ο Τζόνσον ανέφερε πως μετά τη συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, ο Εμανουέλ Μακρόν έδειξε πρόθυμος να επιλυθούν εντός των επόμενων ωρών τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα σύνορα των δύο χωρών.

“Είχα μια εξαιρετική συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο: τόνισε ότι είναι πρόθυμος να βρούμε λύση μέσα στις επόμενες λίγες ώρες αν μπορούμε”, δήλωσε ο Τζόνσον.

“Οι ομάδες μας θα εργαστούν πάνω σε αυτό πυρετωδώς και αν μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση, αυτό θα ήταν εξαιρετικό, αλλά θα το κάνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
10
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS