Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βρετανία: Πυρκαγιές «καταπίνουν» χωριό στο ανατολικό Λονδίνο εν μέσω σφοδρού καύσωνα

Βρετανία: Πυρκαγιές «καταπίνουν» χωριό στο ανατολικό Λονδίνο εν μέσω σφοδρού καύσωνα
Φωτογραφία Reuters

«Μείζον περιστατικό» κηρύχθηκαν οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη Βρετανία εν μέσω καύσωνα και θερμοκρασιών που «σπάνε» ρεκόρ σε Βρετανία και Ευρώπη, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα για να κατασβήσει πολλές πυρκαγιές μέσα και γύρω από την πόλη, την ώρα που ο υδράργυρος πλησιάζει ή ακόμα και ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου σε όλη τη Βρετανία, «σπάζοντας» όλα τα ρεκόρ.

«Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των κοινοτήτων μας, αλλά η κήρυξη ενός μείζονος περιστατικού μας επιτρέπει να επικεντρώσουμε τους πόρους μας», ανέφερε η υπηρεσία.

«Αυτό είναι κρίσιμης σημασίας: Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου βρίσκεται υπό τεράστια πίεση. Παρακαλώ μείνετε ασφαλείς», είπε ο Καν στο Twitter, αναφερόμενος στην πυροσβεστική.

Δείτε εικόνες και βίντεο από τις πυρκαγιές στο ανατολικό Λονδίνο:

https://twitter.com/SkyNews/status/1549403616670351360

https://twitter.com/OrderofAlamut/status/1549411654345056259

Την ίδια ώρα, περίπου 100 πυροσβέστες και 15 πυροσβεστικά έχουν αναπτυχθεί σήμερα το απόγευμα για να κατασβήσουν μια φωτιά που μαίνεται σε ένα χωριό ανατολικά του Λονδίνου, σύμφωνα με ενημέρωση της αντίστοιχης Υπηρεσίας της χώρας.

Μάλιστα, σε πλάνα του Sky News, φαίνεται η φωτιά να σαρώνει μεγάλες εκτάσεις βλάστησης και να έχει «καταπιεί» σπίτια του χωριού Γουένινγκτον, το οποίο βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λονδίνου.

Σημειώνεται ότι, ως μείζον περιστατικό ορίζεται ένα συμβάν ή μια κατάσταση με μια σειρά σοβαρών συνεπειών που απαιτεί την εφαρμογή ειδικών ρυθμίσεων από μία ή περισσότερες υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις