Κόσμος

Βρετανία: Σε ιστορικό υψηλό έκλεισε το 2016 ο χρηματιστηριακός δείκτης FTSE

Ο βρετανικός δείκτης blue-chip FTSE 100 ολοκλήρωσε σήμερα το 2016 σε νέο ιστορικό υψηλό, με το ράλι των μεταλλευτικών μετοχών και την υποχώρηση της στερλίνας μετά την ψήφο του Ιουνίου υπέρ του Brexit να προσφέρουν στήριξη στην αγορά.

Ο δείκτης, που περιλαμβάνει εταιρίες με διεθνή προσανατολισμό, έκλεισε με άνοδο 0,3% στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 7.142,83 μονάδων, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 7.129,83 που σημειώθηκε φέτος τον Οκτώβριο. Το 2016, ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 14,4%, σημειώνοντας μεγάλη υπεραπόδοση έναντι άλλων βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Ευρώπης.

Σύμφωνα με αναλυτές, η σημαντική υποχώρηση της στερλίνας βοήθησε τις εταιρίες του δείκτη που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό και οι οποίες αντλούν μεγάλο μέρος των εσόδων τους σε δολάρια.

Η άνοδος του FTSE ήταν επίσης αποτέλεσμα του ισχυρού ράλι των μεταλλευτικών μετοχών, με τον σχετικό κλαδικό δείκτη να σημειώνει φέτος άλμα 101,5% χάρη στις υψηλότερες τιμές των μετάλλων και τις προσδοκίες ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση να αυξήσει τις δαπάνες για υποδομές στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Πατριάρχης Ιεροσολύμων συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη: Γάζα και Άγιοι Τόποι στο επίκεντρο
Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «γενοκτόνο» τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και δήλωσε πως είναι απαράδεκτες οι ενέργειες του Ισραήλ που στοχεύουν να βλάψουν το ιστορικό της καθεστώς και την ιερότητα της Ιερουσαλήμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων 2
Politico: Γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο – Η υπόσχεση για νίκη και η πεποίθηση πως θα «γλιτώσει»
«Έχει την επιθυμία να καταστρέψει το ΝΑΤΟ, να δείξει πως είναι άχρηστο. Απέδειξε πως μπορεί να επιτεθεί στις χώρες του ΝΑΤΟ και ότι αυτές δεν διαθέτουν αμυντικά συστήματα»
Βλαντιμίρ Πούτιν 5
Ζελένσκι για drones σε Πολωνία και Ρουμανία: «Η Ρωσία επεκτείνει τον πόλεμο, μην περιμένετε βαλλιστικούς πυραύλους για να πάρετε αποφάσεις»
Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου προς ΝΑΤΟ, Ευρώπη, G7 και G20 - «Γνώριζαν που πετούσαν τα drones τους», είπε τονίζοντας πως δεν ήταν τυχαία περιστατικά
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 8
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου