Κόσμος

Βρετανία: Στις 17 Δεκεμβρίου η πρώτη σύγκλιση του κοινοβουλίου μετά τις εκλογές

Το Κοινοβούλιο στη Βρετανία θα επαναλάβει τις εργασίες του στις 17 Δεκεμβρίου με τη νέα σύνθεση που θα προκύψεις μετά τις εκλογές.

Και αν ο Μπόρις Τζόνσον νικήσει τις εκλογές και παραμένει πρωθυπουργός στη Βρετανία, τότε η κυβέρνησή θα παρουσιάσει το νομοθετικό της πρόγραμμα στις 19 Δεκεμβρίου.

Στην ανακοίνωση, που εστάλη με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Βρετανία, αναφέρεται ότι, αν υπάρξει αλλαγή στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν.

Η Βρετανία πραγματοποιεί εκλογές τρία χρόνια πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία επειδή το Κοινοβούλιο περιήλθε σε αδιέξοδο για το Brexit, ανίκανο να συμφωνήσει για το πώς, ακόμη και για το πότε, η χώρα θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Συντηρητικοί του Τζόνσον προηγούνται του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος στις δημοσκοπήσεις, αλλά απομένουν δύο και πλέον εβδομάδες προεκλογικής εκστρατείας και είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις γιατί το θέμα του Brexit διαπερνά τις παραδοσιακές κομματικές γραμμές.

Το σχέδιο να υπάρξει μια γρήγορη μετάβαση προς την «ομιλία της βασίλισσας», κατά την οποία η βασίλισσα Ελισάβετ ανοίγει επίσημα τις εργασίες του Κοινοβουλίου και παρουσιάζει τα νομοθετικά σχέδια της κυβέρνησης, υπογραμμίζει το κεντρικό μήνυμα της προεκλογικής εκστρατείας του Τζόνσον ότι θέλει να ασχοληθεί με το Brexit το ταχύτερο δυνατό.

Ο Τζόνσον έχει υποσχεθεί ότι πριν από τα Χριστούγεννα θα υποβάλει στο Κοινοβούλιο την απαραίτητη νομοθεσία για την εφαρμογή της συμφωνίας του Brexit την οποία έχει ήδη υπογράψει με τις Βρυξέλλες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Πούτιν» – Πυρά κατά την Ισπανία και την Κίνα
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του απέναντι σε αρκετούς διεθνείς εταίρους, ασκώντας σφοδρή κριτική κατά σειρά στον Βλαντίμιρ Πούτιν, την ισπανική κυβέρνηση και την Κίνα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 1
Ο Νικολά Σαρκοζί στο κατώφλι της φυλακής «La Santé» – Ένα μνημείο ιστορίας, σκανδάλων και πολιτικών πτώσεων στη Γαλλία
Καταδικασμένος σε πέντε χρόνια φυλάκιση για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να οδηγηθεί στις 21 Οκτωβρίου στη φυλακή «La Santé», στο Παρίσι
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί 6
Γάζα: Βίντεο φρίκης της Χαμάς – Εκτέλεση οκτώ «συνεργατών» του Ισραήλ μετά την εκεχειρία
Το ισλαμιστικό κίνημα έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν την εκτέλεση οκτώ Παλαιστινίων κατηγορούμενων για συνεργασία με το Ισραήλ – Μια επίδειξη ισχύος σε μια κατεστραμμένη Γάζα, όπου η εκδίκηση αντικαθιστά τη δικαιοσύνη
Στιγμιότυπο από το βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς 2
Γάζα: Το Ισραήλ περιορίζει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας – Κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της συμφωνίας
Το Ισραήλ ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι θα επιτρέπει την είσοδο μόνο 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια ημερησίως στη Λωρίδα της Γάζας – αριθμός μειωμένος στο μισό σε σχέση με αυτόν που είχε συμφωνηθεί
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα 1