Κόσμος

Βρετανία: Τον Μάρτιο δικάζεται ο ύποπτος για τη δολοφονία του βουλευτή Ντέιβιντ Έιμες

Τον Μάρτιο του 2022 θα δικαστεί ο ύποπτος που κατηγορείται για τη δολοφονία του βουλευτή Ντέιβιντ Έιμες στη Βρετανία, την οποία η αστυνομία θεωρεί τρομοκρατική ενέργεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (22.10.2021) ένας δικαστής.

Σε βάρος του 25χρονου Αλί Χάρμπι Αλί απαγγέλθηκαν χθες (21.10.2021) κατηγορίες για φόνο και προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών. Ο ίδιος εμφανίστηκε σήμερα μέσω βιντεοδιάσκεψης ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου του Ολντ Μπέιλι της Βρετανίας.

Ο δικαστής Νάιτζελ Σουίνεϊ όρισε την επόμενη προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία για τις 5 Νοεμβρίου και την ημερομηνία έναρξης της δίκης στις 7 Μαρτίου.

Ο Ντέιβιντ Έιμες, βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, ηλικίας 69 ετών και πατέρας πέντε παιδιών, έπεσε νεκρός από χτυπήματα με μαχαίρι στις 15 Οκτωβρίου, ενώ συνομιλούσε με ψηφοφόρους σε μια εκκλησία μεθοδιστών στο Λέι ον Σι, σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων ανατολικά του Λονδίνου.

Ο θάνατός του συντάραξε τη χώρα, φέρνοντας στο νου τη δολοφονία της βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ τον Ιούνιο του 2016 από έναν ακροδεξιό.

Συλληφθείς στην περιοχή του εγκλήματος, ο κατηγορούμενος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Λονδίνο σε μια οικογένεια σομαλικής υπηκοότητας. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, είχε παρακολουθήσει για σύντομο χρονικό διάστημα ένα πρόγραμμα καταπολέμησης της ριζοσπαστικοποίησης, χωρίς να θεωρείται επικίνδυνος από τις αρχές ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε στο μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε στην Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία 1
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ 1