Συμβαίνει τώρα:
Κόσμος

Βρετανία: Βλάβη στο αεροπλανοφόρο HMS Prince of Wales – Δεν θα συμμετάσχει σε γυμνάσια στις ΗΠΑ

Το ένα από τα δύο αεροπλανοφόρα του Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας, το HMS Prince of Wales, θα χρειαστεί να ακινητοποιηθεί εξαιτίας βλάβης, κάτι που θα το εμποδίσει να συμμετάσχει σε γυμνάσια στις ΗΠΑ και στον Καναδά όπως προγραμματιζόταν, ανακοίνωσαν οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις.

Το σκάφος μήκους 280 μέτρων και εκτοπίσματος 65.000 τόνων, που τέθηκε σε υπηρεσία το 2019, ακινητοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο ανοικτά της νήσου Γουάιτ, στη νότια Αγγλία, λίγο μετά τον απόπλου του.

Επιθεώρηση από δύτες επέτρεψε να εντοπιστούν «σημαντικές ζημιές» στον έλικα πρόωσης και «επιφανειακές ζημιές» στο πηδάλιο, εξήγησε ο υποναύαρχος Στιβ Μούρχαους σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, κάνοντας λόγο για «πολύ ασυνήθιστα» προβλήματα.

Το αεροπλανοφόρο πρέπει να επιστρέψει στο λιμάνι του Πόρτσμουθ και «πιθανόν» να μπει σε ξηρή δεξαμενή για να επισκευαστεί.

Στη θέση του, το HMS Queen Elizabeth, με τα ίδια χαρακτηριστικά, που τέθηκε σε υπηρεσία πρόσφατα, θα σταλεί στις αμερικανικές ακτές για να συμμετάσχει στα κοινά γυμνάσια αρκετών μηνών με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και του Καναδά, στα οποία θα συμμετάσχουν τα αεροσκάφη F35B.

Κανονικά θα αναπτυσσόταν στη Βαλτική και στη Μεσόγειο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο μακελάρης του Μανχάταν είχε σημείωμα αυτοκτονίας στην τσέπη του - Έπασχε από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια
«Δεν μπορείς να τα βάλεις με το NFL, θα σε λιώσουν» - Στο σημείωμα, ζητούσε επίσης να μελετήσουν τον εγκέφαλό του - Υπάλληλοι έφραξαν με καναπέδες και γραφεία την πόρτα για να σωθούν
Ο 27χρονος πιστολέρο που σκόρπισε τον θάνατο σε ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης 7
Πολύνεκρες επιθέσεις στην Ουκρανία λίγο μετά τη νέα διορία Τραμπ στον Πούτιν: 20 νεκροί από ρωσικά πλήγματα τη νύχτα
Τουλάχιστον 20 νεκροί και άλλοι 43 τραυματίες σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ - Ένας νεκρός σε ουκρανική επιδρομή drones στο Ροστόφ - Πυρκαγιά σε σιδηροδρομικό σταθμό
Κίεβο