Κόσμος

Βρήκαν τον τάφο του παιδιού τους μέσω τηλεοπτικής εκπομπής!

Ένα ζευγάρι σύρων προσφύγων, που πλέον έχει εγκατασταθεί στη Γερμανία, βρήκε χάρη σε μια τηλεοπτική εκπομπή τον τάφο ενός από τα παιδιά του που χάθηκαν σε ναυάγιο καθώς διέσχιζαν τη Μεσόγειο τον Αύγουστο του 2014. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, που αφηγείται την ιστορία, ο ‘Αμτζαντ και η Ταχάνι μπόρεσαν να πάνε να προσευχηθούν στον τάφο του γιου τους, Μοχάμεντ, που ήταν 4 ετών την ημέρα του δράματος, στο κοιμητήριο του χωριού Ριμπένα, κοντά στην επαρχία Αγκριτζέντο της Σικελίας.

Στις 2 Αυγούστου 2014, πλοιάριο που είχε αναχωρήσει από τη Λιβύη μεταφέροντας σχεδόν 250 μετανάστες ναυάγησε στη Μεσόγειο. Δεκάδες άνθρωποι χάθηκαν στα κύματα και άλλοι μπόρεσαν να διασωθούν, όπως ο ‘Αμτζαντ, ένας 36χρονος μηχανικός αυτοκινήτων και η γυναίκα του, η 33χρονη Ταχάνι που είναι καθηγήτρια Αγγλικών.
Πεπεισμένοι ότι τα τέσσερα παιδιά τους είχαν διασωθεί από άλλο πλοίο και είχαν επιζήσει, ο ‘Αμτζαντ και η Ταχάνι, οι οποίοι έκτοτε απέκτησαν ένα αγοράκι που είναι 7 μηνών σήμερα, ουδέποτε σταμάτησαν να τα αναζητούν.

Στράφηκαν στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος επικοινώνησε με την πολύ δημοφιλή εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης “Chi l’ha visto?” (Ποιος το είδε;).
Παρακολουθώντας την εκπομπή, ένα μέλος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στο Αγκριτζέντο θυμήθηκε το πρόσωπο του μικρούλη, του οποίου το άψυχο σώμα τον είχε συγκλονίσει μερικές ημέρες μετά το ναυάγιο, καθώς είχε παραστεί στη νεκροψία.

“Τότε λοιπόν ήρθαμε σε επαφή με την οικογένεια του Μοχάμεντ και την Παρασκευή, με τη βοήθεια ενός μεγάλου δικτύου αλληλεγγύης, καταφέραμε να τους φέρουμε εδώ”, εξήγησε στην ιταλική εφημερίδα ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Αγκριτζέντο, Τζιοβάνι Τζιουντίσε.

Στο αστυνομικό τμήμα του Αγκριτζέντο, οι γονείς του Μοχάμεντ μπόρεσαν να ξαναδούν τα ρούχα που φορούσε το αγοράκι, τα παπούτσια του, ακόμη και το γιλέκο διάσωσης που αποδείχθηκε ανεπαρκές. Επίσης αναγνώρισαν τον γιο τους από τις φωτογραφίες του παιδιού που είχαν ληφθεί στο νεκροτομείο.
Οι αστυνομικοί τούς οδήγησαν τότε μέχρι το κοιμητήριο της Ριμπένα, περίπου 50 χλμ. από το Αγκριτζέντο, όπου έχει ταφεί ο γιος τους.
“Ο Μοχάμεντ έχει έναν τάφο”, είπε ο πατέρας του. “Εμείς θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τα άλλα μας παιδιά”, τη Ράμα, 6 ετών, τον ‘Ομαρ, 2 ετών και την ‘Ισρα, 11 μηνών. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το χρονικό της σύλληψης του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου - Οι κατηγορίες, ο Επστάιν, ο βασιλιάς Κάρολος και η οργή των Άγγλων
Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου, «το αγαπημένο παιδί» της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ, τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής λόγω της στενής σχέσης που είχε με τον Τζέφρι Επστάιν
Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου
Reuters: Οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες δεν «βλέπουν» λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – «Θέατρο διαπραγματεύσεων»
«Η Ρωσία δεν επιδιώκει μια ειρηνευτική συμφωνία. Επιδιώκει τους στρατηγικούς της στόχους, και αυτοί δεν έχουν αλλάξει» δήλωσε ένας εκ των επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών
Πόλεμος στην Ουκρανία
Συγκλονίζει η μητέρα του δίχρονου αγοριού στην Ιταλία μετά τη μεταμόσχευση κατεστραμμένης καρδιάς και το «όχι» για νέα επέμβαση - «Όσο αναπνέει ελπίζω»
«Πρέπει να αντέξω, έχω άλλα δύο παιδιά», λέει η μητέρα για τον μικρό Ντομένικο που παραμένει στη ζωή μόνο χάρη σε ένα μηχάνημα που, όμως, βλάπτει προοδευτικά τα όργανα του
Η Patrizia Mercolino, μητέρα του μικρού παιδιού που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από μεταμόσχευση καρδιάς φεύγει από το νοσοκομείο Monaldi μαζί με τον πατέρα και συγγενείς στη Νάπολη της Ιταλίας