Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

«Βροχή» τα περαστικά στον Μπόρις Τζόνσον

Τζόνσον

Η είδηση πως ο Μπόρις Τζόνσον νοσηλεύεται με κορονοϊό στην Εντατική έχει σοκάρει τους πάντες. Φίλοι κι όχι μόνο έσπευσαν να του στείλουν τις ευχές για περαστικά.

Από τους πρώτους που έστειλαν τις ευχές τους στον Μπόρις Τζόνσον ήταν η προκάτοχός του, Τερέζα Μέι. Εκείνη που τον έκανε υπουργό Εξωτερικών για να τον δει λίγους μήνες μετά να την εγκαταλείπει, έως ότου να τη… ρίξει και να της πάρει τη θέση.

Click4more Νέες αποκαλύψεις για την υγεία του Μπόρις Τζόνσον – Πως έφτασε στην Εντατική

«Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου βρίσκονται με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την οικογένειά του καθώς συνεχίζει να λαμβάνει φροντίδα στο νοσοκομείο. Αυτός ο φρικτός ιός δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι μπορεί να μολυνθούν. Όλοι μπορεί να τον μεταδώσουν», έγραψε σε tweet της η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, καλώντας τους Βρετανούς να μείνουν σπίτι. 

«Στέλνω όλη τη στήριξή μου στον Μπόρις Τζόνσον, την οικογένειά του και τον βρετανικό λαό αυτή τη δύσκολη στιγμή. Του εύχομαι γρήγορη ανάρρωση αυτή τη στιγμή της δοκιμασίας» έγραψε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Τις ευχές της για «άμεση και πλήρη ανάρρωση» εξέφρασε στον Μπόρις Τζόνσον και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Οι σκέψεις μου με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την οικογένειά του απόψε. Του εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση», έγραψε στο Twitter.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους εξέφρασε, επίσης, τις «εγκάρδιες ευχές του» για ταχεία ανάρρωση στον Μπόρις Τζόνσον. «Σκέφτομαι τον φίλο μου Μπόρις Τζόνσον απόψε και του στέλνω τις δικές μου εγκάρδιες ευχές και αυτές του ΠΟΥ καθώς μάχεται με τον κορονοϊό», ανέφερε ο επικεφαλής του Οργανισμού. Πρόσθεσε πως είναι σίγουρος ότι το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας και το αφοσιωμένο προσωπικό του θα προσφέρουν εξαίρετη φροντίδα στον επικεφαλής της κυβέρνησης.

https://twitter.com/DrTedros/status/1247264511393964032?s=20

«Κράτα γερά πρωθυπουργέ Μπόρις Τζόνσον! Ελπίζω να σε δω σύντομα εκτός νοσοκομείου και σε εξαιρετική κατάσταση σύντομα» έγραψε ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

«Στέλνω τις καλύτερες ευχές μου στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για γρήγορη ανάρρωση. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να σε δω ξανά στο Νο10 (σ.σ. Ντάουνινγκ Στριτ) σύντομα» έγραψε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

«Στον αγαπητό μου φίλο Μπόρις Τζόνσον, οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με σένα και την οικογένειά σου καθώς παλεύεις να γίνεις καλά. Ο λαός της Ιαπωνίας στέκεται δίπλα στον βρετανικό λαό αυτή τη δύσκολη στιγμή» τόνισε από την πλευρά του πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις