Κόσμος

Βρυξέλλες: Μαχαιρώματα και έξι τραυματίες στο τουρκικό προξενείο!

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών δύο που παραμένουν υπό νοσηλεία στο νοσοκομείο, στις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες μπροστά από το τουρκικό προξενείο στις Βρυξέλλες μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γνωστοποίησε σήμερα η βελγική δικαιοσύνη.

Πέντε άνδρες, που γεννήθηκαν μεταξύ 1969 και 1988, συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, διευκρίνισε η εισαγγελία των Βρυξελλών σε ένα δελτίο τύπου. Όλοι τους βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών.

Τέσσερις εξ αυτών αναμένεται να υποβληθούν σε ανάκριση σήμερα, όμως ο πέμπτος «έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο» και θα οδηγηθεί ενώπιον των αρχών για να καταθέσει «όταν η κατάσταση της υγείας του το επιτρέψει».

Μια 60χρονη γυναίκα, η οποία προσπάθησε να παρέμβει μεταξύ των αντίπαλων ομάδων, παραμένει επίσης υπό νοσηλεία σήμερα.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν χθες Πέμπτη, γύρω στις 16.00 τοπική ώρα, μεταξύ υποστηρικτών και επικριτών του Τούρκου προέδρου, στην περιοχή που βρίσκονται η πρεσβεία και το προξενείο της Τουρκίας, στην καρδιά της πρωτεύουσας του Βελγίου.

Ένα πλήθος 150-200 ανθρώπων συγκεντρώθηκε μπροστά από το κτίριο και άρχισαν να πετάνε κομμάτια τσιμέντου εναντίον των αυτοκινήτων που βρίσκονταν στο σημείο. Η αστυνομία αποκατάστησε την τάξη έπειτα από ένταση πολλών ωρών.

«Υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ πολλών ανθρώπων ακόμα και με τη χρήση ενός μαχαιριού και μιας μεταλλικής ράβδου» περιγράφεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η εισαγγελία.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν ενώ ο Τούρκοι που διαμένουν στο Βέλγιο προσέρχονται στις κάλπες που έχουν στηθεί στα προξενεία των Βρυξελλών και της Αμβέρσας το διάστημα 27ης Μαρτίου- 9ης Απριλίου, για να ψηφίσουν για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Σε ένα tweet ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασε «με σθένος» χθες το βράδυ τα επεισόδια. Η κυβέρνηση του Βελγίου «υπόσχεται να επιδείξει μηδενική ανοχή ενώπιον των παρεκτροπών που σχετίζονται με το τουρκικό δημοψήφισμα» έγραψε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τη NavBel, μια οργάνωση που αντιπροσωπεύει την κουρδική κοινότητα του Βελγίου, τα επεισόδια προκλήθηκαν από «μια ομάδα τεσσάρων Βέλγων τουρκικής υπηκοότητας που επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον Βέλγων κουρδικής υπηκοότητας που είχαν μόλις ψηφίσει για το δημοψήφισμα στην Τουρκία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση CNN: Οι ζημιές στις τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μετά την επίθεση του Ισραήλ – Πόσο επηρεάζουν τον σχεδιασμό της Τεχεράνης
Το μέγεθος των ζημιών και το κατά πόσο μπορεί να επιβιώσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα παραμένει ασαφές - Ισραήλ και Ιράν έχουν διαφορετικές εκδοχές
Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν του Ιράν 6
Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Ιρανούς να φύγουν από περιοχές κοντά σε εργοστάσια όπλων – «Η Τεχεράνη θα γίνει Βηρυτός»
Οι νεκροί στο Ισραήλ έφτασαν τους 13 μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά - Επιστρέφει ο Χαγκάρι - Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 80 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας
Μεγάλες καταστροφές στην πόλη Τάμρα του Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
24