Κόσμος

Βύθισαν οκτώ πλοία του Καντάφι

Αεροπορικές επιθέσεις των δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε τρία λιμάνια της Λιβύης, βύθισαν οκτώ πολεμικά πλοία του Καντάφι.

Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βύθισαν οκτώ πολεμικά πλοία των δυνάμεων του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι μετά από συντονισμένες επιθέσεις που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της Συμμαχίας το πρωί της Παρασκευής.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι αεροπορικές επιδρομές εκτυλίχθηκαν ταυτόχρονα σε στόχους στα λιμάνια της Τρίπολης, του Αλ Κχουμς και της Σίρτις.
 
” Με δεδομένη πλέον την κλιμάκωση της χρήσης ναυτικών στρατιωτικών μέσων, το ΝΑΤΟ δεν είχε άλλη επιλογή παρά να αναλάβει αποφασιστική δράση για την προστασία του άμαχου πληθυσμού της Λιβύης αλλά και των δυνάμεων της Συμμαχίας, στη θάλασσα “, δηλώνει στην ανακοίνωση που εκδόθηκε ο Υποναύαρχος Ράσελ Χάρντινγκ, αναπληρωτής διοικητής της επιχείρησης ” Αυγή της Οδύσσειας “, του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.
 
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, Μούσα Ιμπραίμ είχε αναφέρει ότι το λιμάνι της Τρίπολης αποτέλεσε στόχο αεροπορικών επιδρομών των δυνάμεων του ΝΑΤΟ το βράδυ της Πέμπτης.
 
” Μόλις πληροφορήθηκα ότι το λιμάνι της Τρίπολης είναι πλέον στόχος των επιδρομών του ΝΑΤΟ. Μου είπαν ότι χτυπήθηκε ένα σκάφος. “, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός αξιωματούχος, χωρίς όμως τότε να παραθέσει περαιτέρω λεπτομέρειες, σχετικά με το σκάφος που επλήγη κατά την επίθεση και την τύχη του.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός ανώτατος διοικητής του Βορείου Στόλου της Ρωσίας κατά τη συντριβή του An-26 στην Κριμαία
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, η συντριβή του Antonov-26, που βρισκόταν σε υπηρεσία από το τέλος της δεκαετίας του 1960 και είχε χρησιμοποιηθεί και από αεροπορικές εταιρείες για την μεταφορά φορτίου
O Αλεξάντερ Οτροσένκο
Αποκάλυψη CNN: Το άγνωστο παρασκήνιο της διάσωσης του πιλότου από το Ιράν – Η καταστροφή των C-130 και η «μπλόφα»
Οι ιρανικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις τους, ενώ ο Τραμπ δεν έκανε αναφορά σε απώλειες, τονίζοντας ότι «κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε»
Τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η επιχείρηση των ΗΠΑ / Reuters 6
Νεκρός ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης – Νέες ισραηλινές επιδρομές στη Βηρυτό
Διπλωμάτες των ΗΠΑ, του Ιράν και χωρών της περιοχής συζητούν πιθανή κατάπαυση του πυρός για 45 ημέρες, που θα μπορούσε να οδηγήσει στο οριστικό τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με το Axios
Επιθέσεις στη Βηρυτό 7
Μπαράζ απειλών Τραμπ κατά του Ιράν: «Ο χρόνος λήγει την Τρίτη, θα σας ανατινάξουμε» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Το Ιράν προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά των υποδομών του, η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί στοχεύοντας παρόμοιες υποδομές των ΗΠΑ, επιμένοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν αυτοάμυνα και όχι επιλογή
Ντόναλντ Τραμπ