Κόσμος

Χάκερς “εισέβαλαν” στη CIA! Απίστευτη παραδοχή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφορίων των ΗΠΑ

- Τι αποκαλύπτει ο γενικός επιθεωρητής της υπηρεσίας
- Η έκθεση είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από αίτηση του δημοσιογράφου Τζέισον Λίοπολντ
- H Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ έπεσε θύμα, για ένα διάστημα πολλών μηνών το 2013
 

Κι όμως η CIA έχει πέσει θύμα χάκερς!

H Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ παραδέχθηκε ότι για ένα διάστημα πολλών μηνών το 2013 έπεσε θύμα κλεφτών με ιδιαίτερο ταλέντο στην πληροφορική, οι οποίοι άρπαξαν… σνακ αξίας 3.300 δολαρίων από τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης των γραφείων της.
Οι «κακοποιοί» έκλεβαν πατατάκια, σοκολάτες κι άλλα σνακ. Δεν επρόκειτο για μυστικούς πράκτορες ή πρώην κυνηγούς τζιχαντιστών αλλά για «υπεργολάβους» της CIA, όπως αποκαλύπτει έκθεση του γενικού επιθεωρητή της υπηρεσίας, η οποία δόθηκε αυτήν την εβδομάδα στη δημοσιότητα.

Η έκθεση είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από αίτηση του δημοσιογράφου του ενημερωτικού ιστότοπου BuzzFeed, Τζέισον Λίοπολντ, βάσει του νόμου για την ελευθερία της πληροφόρησης (Freedom of Information Act).
Οι πράκτορες πλήρωναν τα σνακ με μια προπληρωμένη κάρτα της εταιρείας FreedomPay. Ένας εξ αυτών ανακάλυψε ότι αποσυνδέοντας τα καλώδια από τα συστήματα άυλων πληρωμών της FreedomPay, τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης δέχονταν κάρτες που δεν είχαν χρήματα.
Ο δράστης μοιράστηκε την ιδέα του με φίλους του, οι οποίοι με τη σειρά του, αποσύνδεαν από το δίκτυο τα μηχανήματα και προμηθεύονταν δωρεάν τα σνακ της αρεσκείας τους.

Η CIA μπόρεσε να ανακαλύψει την απάτη εγκαθιστώντας κάμερες κοντά στα μηχανήματα.
Ο κλέφτης «ομολόγησε ότι η ιδέα αυτή του ήρθε (…) λόγω των γνώσεών του για τα συστήματα πληροφορικής».
Τα μέλη του δικτύου εντοπίστηκαν, ανακρίθηκαν και κατόπιν απολύθηκαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Financial Times: Η Ευρώπη ετοιμάζεται για πόλεμο – Η ιστορική «έκρηξη» κατασκευής εργοστασίων όπλων στην ΕΕ
Οι εγκαταστάσεις παραγωγής όπλων στην Ευρώπη επεκτείνονται με πρωτοφανή ρυθμό, τριπλασιάζοντας την έκτασή τους και σηματοδοτώντας στροφή προς μια οικονομία πολέμου, σύμφωνα με έρευνα των Financial Times
Εργοστάσιο της Rheinmetall με οπλισμούς
Η Γαλλία σε κατάσταση συναγερμού λόγω του παρατεταμένου κύματος καύσωνα – Θα διαρκέσει έως το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου
Σε κατάσταση συναγερμού, λόγω του παρατεταμένου κύματος καύσωνα, συνεχίζει να βρίσκεται η Γαλλία. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας,...
Καύσωνας
Ευρωπαίοι ηγέτες για την συνάντηση Πούτιν – Τραμπ: «Οι Ουκρανοί πρέπει να μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους»
Το κοινό κείμενο των ηγετών δεν υπέγραψε η Ουγγαρία - Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνομιλήσουν την Τετάρτη με τον Ντόναλντ Τραμπ
Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς / Εμανουέλ Μακρόν / Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Κιρ Στάρμερ / Ντόναλντ Τουσκ 1