Κόσμος

Χαμός στα αυστριακά ΜΜΕ για την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβη στη Βιέννη

Ως "είδηση της τελευταίας στιγμής" προβάλλει η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, σήμερα το απόγευμα, την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για ανάκληση στην Αθήνα για διαβουλεύσεις της πρέσβη της Ελλάδας στη Βιέννη, Χρυσούλας Αλιφέρη, ενώ ανάλογη ειδησεογραφία έχουν ήδη στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις ορισμένες αυστριακές εφημερίδες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως αναφέρεται στην είδηση της Αυστριακής Ραδιοφωνίας, στη διαμάχη ως προς τη συμπεριφορά της Αυστρίας στο θέμα της προσφυγικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση ανακάλεσε στην Αθήνα την πρέσβη της στη Βιέννη.
Στην είδηση σημειώνεται πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στη σημερινή ανακοίνωσή του προειδοποίησε πως μονομερείς πρωτοβουλίες μεμονωμένων κρατών-μελών στη διάρκεια της κρίσης θα μπορούσαν “να υποσκάψουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της ευρωπαικής ενοποίησης”.
Στη δική της σχετική είδηση, η εφημερίδα “Ντι Πρέσε” προσθέτει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το βράδυ της Τετάρτης “ντροπή”, το ότι η Αυστρία και άλλες χώρες πραγματοποίησαν στη Βιέννη μία Διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων με θέμα την πολιτική ασύλου, εκτός του πλαισίου της Ευρωπαικής Ένωσης και χωρίς την ελληνική συμμετοχή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ίδιος προειδοποίησε πως η Αθήνα θα εμποδίζει πολιτικές αποφάσεις της ΕΕ, έως ότου εφαρμοστεί η συμφωνηθείσα κατανομή των προσφύγων στις χώρες-μέλη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο τα σενάρια για το θρίλερ στην πτήση Flydubai προς Τελ Αβίβ - Μαχαίρωσε ο ένας πιλότος τον άλλον ή προσπάθησε να ρίξει το αεροπλάνο
Οι δύο πιλότοι φέρεται να είναι Ρώσος και Ουκρανός - «Ή θα συντριβόμασταν ή θα μας σκότωναν. Ήταν σαν τρομοκρατική επίθεση στον αέρα» περιγράφει επιβάτης, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ
Πτήση Flydubai προς Τελ Αβίβ: Δύο τα σενάρια για το θρίλερ – Μαχαίρωσε ο ένας πιλότος τον άλλον ή προσπάθησε να ρίξει το αεροπλάνο
14
Περιοδεία 32 ημερών σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ
Πολλές δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τους Δημοκρατικούς να προηγούνται σε πολιτείες- κλειδί για τον έλεγχο της Βουλής και να βρίσκονται σε καλή θέση για να ανακτήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας
Ντόναλντ Τραμπ