Κόσμος

Χάρκοβο: Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί, τουλάχιστον 4 νεκροί

Οι δυνάμεις της Ρωσίας βομβάρδισαν ξανά σήμερα (28.02.2024) περιοχές της περιφέρειας Χαρκόβου, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων αμάχων – συμπεριλαμβανομένων ενός 6χρονου κοριτσιού και ενός ιερέα – και τον τραυματισμό 5 άλλων, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας και τοπικών αξιωματούχων.

Ο 58χρονος ιερέας βρήκε τον θάνατο μέσα σε εκκλησία που ισοπεδώθηκε στην πόλη Κουπιάνσκ της Ουκρανίας από τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας, ανέφερε ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ. Ένας 39χρονος σκοτώθηκε επίσης σε καφετέρια που βρίσκεται λίγο μακρύτερα.

Τουλάχιστον 12 κατοικίες καταστράφηκαν από βόμβες 500 κιλών (FAB-500) που έριξαν οι ρωσικές δυνάμεις στην πόλη Κουπιάνσκ, η οποία απέχει γύρω στα 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα, συμπλήρωσε ο Σινεχούμποφ.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησε ότι ένα 6χρονο κορίτσι και ο 48χρονος παππούς του σκοτώθηκαν στην κοινότητα Βέλικι Μπουρλούκ, κοντά στο Κουπιάνσκ.

Πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, η οποία έχει εισέλθει ήδη στον τρίτο χρόνο της, η πόλη Κουπιάνσκ αποτελούσε σιδηροδρομικό κόμβο με πληθυσμό περίπου 30.000 κατοίκων. Καταλήφθηκε πρόσκαιρα από τα ρωσικά στρατεύματα κατά τις πρώτες εβδομάδες της εισβολής, αλλά απελευθερώθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις το φθινόπωρο του 2022.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2