Παρασκευή, 12 Απρ.
24oC Αθήνα

Χαβάη: Οι νεκροί της φονικής πυρκαγιάς ξεπέρασαν τους 100 – «Έως και 1.300 οι αγνοούμενοι»

Χαβάη: Οι νεκροί της φονικής πυρκαγιάς ξεπέρασαν τους 100 – «Έως και 1.300 οι αγνοούμενοι»

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάουι της Χαβάης, καθώς, με την έρευνα να έχει ολοκληρωθεί μόλις στο ένα τέταρτο της πληγείσας περιοχής, έχουν εντοπιστεί πάνω 100 πτώματα… Όλα δείχνουν πως ο αριθμός αυτός θα ανέβει σημαντικά.

«Πλέον έχουν χαθεί 101 ζωές», δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας αυτής των ΗΠΑ, Τζος Γκριν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και πρόσθεσε πως τα συνεργεία έρευνας έχουν μέχρι στιγμής ολοκληρώσει το έργο τους σε κάτι περισσότερο από το ένα τέταρτο της ζώνης επιχειρήσεων στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Τη Δευτέρα ο κ. Γκριν δήλωνε πως ο απολογισμός αυτών των πυρκαγιών, των πιο πολύνεκρων εδώ και πάνω από έναν αιώνα στις ΗΠΑ, ενδέχεται να «διπλασιαστεί» τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχαν ακόμη κάπου 1.300 αγνοούμενοι.

Η Λαχέινα, στα δυτικά παράλια του Μάουι, καταστράφηκε σχεδόν όλη από τις φλόγες. Χιλιάδες κτίρια καταστράφηκαν, πολλά μετατράπηκαν σε γκρίζους σωρούς στάχτης.

Η άλλοτε πρωτεύουσα του βασιλείου της Χαβάης, που μέτραγε 12.000 κατοίκους, πλέον μετράει τους νεκρούς της.

Οι αρχές παροτρύνουν τις τελευταίες ημέρες τους συγγενείς αγνοουμένων να κάνουν εξετάσεις DNA, προκειμένου να διευκολυνθεί η ταυτοποίηση των θυμάτων, καθώς πολλά από τα πτώματα που εντοπίζονται είναι αδύνατο να αναγνωριστούν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις