Κόσμος

Χίλαρι:σε κρίσιμη στιγμή το Αφγανιστάν

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το Αφγανιστάν για την ορκωμοσία του νέου προέδρου, Χαμίντ Καρζάι.

“Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή, παραμονή του διορισμού του προέδρου Χαμίντ Καρζάι για μια δεύτερη θητεία” είπε η Χίλαρι Κλίντον από την Καμπούλ. 

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψή της εκεί ως υπουργού Εξωτερικών, την παραμονή της ορκωμοσίας του Χαμίντ Καρζάι για μια νέα πενταετή προεδρική θητεία μετά την επανεκλογή του, η οποία όμως στιγματίστηκε από κατηγορίες για νοθεία.

 

 Η επίσκεψη της Κλίντον γίνεται λίγο πριν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοινώσει την απόφαση του αν θα στείλει δεκάδες χιλιάδες επιπλέον στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

Την τελετή της ορκομωσίας του Αφγανού προέδρου την Πέμπτη αναμένεται να παρακολουθήσουν 300 ξένοι, υπουργοί, διπλωμάτες και προσωπικότητες. 

Διαβάστε επίσης 

ΗΠΑ πιέζουν Αφγανιστάν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικές εικόνες από επίθεση του Ισραήλ στην Υεμένη - Έξι νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από βομβαρδισμό
Το Ισραήλ «πρέπει να ξέρει πως δεν θα εγκαταλείψουμε τους αδελφούς μας στη Γάζα, όποιες θυσίες κι αν χρειαστούν», ανέφερε ο Άμπντελ Καντέρ αλ Μουρτάντα, στέλεχος των Χούθι
Μια πυρόσφαιρα αναδύεται από το σημείο όπου σημειώθηκε ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Σαναά
Σεργκέι Λαβρόφ: Η Ουκρανία θα πρέπει να μην ανήκει σε στρατιωτικό σχηματισμό και να μην έχει πυρηνικά – Οι όροι για μια συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μαζί με τη Γερμανία και την Τουρκία θα μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλεια της Ουκρανίας
O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ 10