Κόσμος

Χίλαρι:σε κρίσιμη στιγμή το Αφγανιστάν

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το Αφγανιστάν για την ορκωμοσία του νέου προέδρου, Χαμίντ Καρζάι.

“Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή, παραμονή του διορισμού του προέδρου Χαμίντ Καρζάι για μια δεύτερη θητεία” είπε η Χίλαρι Κλίντον από την Καμπούλ. 

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψή της εκεί ως υπουργού Εξωτερικών, την παραμονή της ορκωμοσίας του Χαμίντ Καρζάι για μια νέα πενταετή προεδρική θητεία μετά την επανεκλογή του, η οποία όμως στιγματίστηκε από κατηγορίες για νοθεία.

 

 Η επίσκεψη της Κλίντον γίνεται λίγο πριν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοινώσει την απόφαση του αν θα στείλει δεκάδες χιλιάδες επιπλέον στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

Την τελετή της ορκομωσίας του Αφγανού προέδρου την Πέμπτη αναμένεται να παρακολουθήσουν 300 ξένοι, υπουργοί, διπλωμάτες και προσωπικότητες. 

Διαβάστε επίσης 

ΗΠΑ πιέζουν Αφγανιστάν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
9 νεκροί από νέα ρωσική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία - Έκλεισαν προσωρινά τα 4 αεροδρόμια της Μόσχας
Πρόκειται για τη δεύτερη νύχτα επιθέσεων εναντίον της Ουκρανίας, αφού περίπου 250 drones και 14 βαλλιστικοί πύραυλοι που εξαπέλυσε η Ρωσία, ενώ στη Μόσχα έκλεισαν προσωρινά 4 αεροδρόμια υπό τον φόβο ουκρανικής επίθεσης με drones
Οι συνέπειες της ρωσικής επίθεσης στο Μικολάιβ της Ουκρανίας
8
Οργή Κιμ για το φιάσκο με την καθέλκυση πολεμικού πλοίου στη Βόρεια Κορέα - Υπό κράτηση αξιωματούχοι του ναυπηγείου
Η αποτυχημένη καθέλκυση έγινε παρουσία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος διεμήνυσε πως το ατύχημα έπληξε την αξιοπρέπεια της χώρας και ορκίστηκε πως θα τιμωρήσει τους υπαίτιους
Το πολεμικό πλοίο στα ναυπηγεία Chongjin στη Βόρεια Κορέα 3