Κόσμος

Χίθροου: «Συγγνώμη αλλά» ζήτησε ο CEO του αεροδρομίου για το χαοτικό μπλακ άουτ

«Το κλείσιμο του αεροδρομίου δεν έγινε ελαφρά τη καρδία και έγινε μόνο λόγω σοβαρών ανησυχιών για την ασφάλεια»

Ο CEO του αεροδρομίου Χίθροου, Thomas Woldbye ζήτησε συγγνώμη από τους χιλιάδες επιβάτες που εγκλωβίστηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς σε ηλεκτρικό υποσταθμό, δηλώνοντας ότι «λυπάται πολύ» για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Ταυτόχρονα όμως, υπερασπίστηκε την αντίδραση του αεροδρομίου Χίθροου στην «πρωτοφανή» απώλεια ρεύματος που προκλήθηκε από πυρκαγιά σε υποσταθμό, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να προφυλαχτούμε 100%».

Ο Woldbye περιέγραψε την πυρκαγιά που έθεσε εκτός λειτουργίας έναν υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στο Hayes τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (21.03.2025) ως «τη μεγαλύτερη που ξέσπασε στο αεροδρόμιό μας», με χιλιάδες επιβάτες να βιώνουν μια απίστευτη ταλαιπωρία από το κλείσιμο του αεροδρομίου.

Σημείωσε πως τα εφεδρικά συστήματα του αεροδρομίου «λειτούργησαν όπως έπρεπε», καθώς προσπάθησε να υπερασπιστεί τις ενέργειες ενός από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου.

Σε συνέντευξή του, ο Woldbye δήλωσε ότι το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου διαθέτει τρεις υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας, ο καθένας με έναν «εφεδρικό μετασχηματιστή».

Όμως είπε, για να γίνει εκτροπή σε άλλο υποσταθμό μετά από διακοπή της παροχής, το αεροδρόμιο πρέπει να «αναδιαρθρώσει την παροχή ρεύματος», προσθέτοντας ότι αυτό απαιτεί χρόνο.

Ερωτηθείς αν η κύρια παροχή και η εφεδρική παροχή του Χίθροου βρίσκονται στο ίδιο σημείο, ο Woldbye δήλωσε: «Έχουμε τρεις (υποσταθμούς), οπότε οι δύο από αυτούς δεν χάθηκαν, αλλά καθένας από αυτούς έχει εφεδρική παροχή και ναι, ο εφεδρικός μετασχηματιστής για αυτή την παροχή χάθηκε επίσης».

«Πρόκειται για ένα σημαντικό περιστατικό. Θέλω να πω, αν δεν πάθει κανείς κακό, αυτό είναι το μεγαλύτερο που μπορεί να συμβεί», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι το κλείσιμο του αεροδρομίου δεν έγινε ελαφρά τη καρδία και έγινε μόνο λόγω σοβαρών ανησυχιών για την ασφάλεια.

Ο επικεφαλής του αεροδρομίου Χίθροου δήλωσε ότι αναμένει ότι το αεροδρόμιο θα λειτουργήσει πλήρως μέχρι αύριο το πρωί, μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω πυρκαγιάς σε κοντινή απόσταση που προκάλεσε το κλείσιμο του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου της Ευρώπης.

«Αύριο το πρωί, αναμένουμε να είμαστε και πάλι σε πλήρη λειτουργία, άρα 100% λειτουργία ως μια κανονική ημέρα», δήλωσε.

Ερωτηθείς για το αν οι επιβάτες που πρόκειται να πετάξουν αύριο θα πρέπει να προσαρμόσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια, ο διευθύνων σύμβουλος είπε ότι θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έρθουν νωρίτερα. Θα πρέπει να έρθουν στο αεροδρόμιο όπως σχεδίαζαν να κάνουν διαφορετικά», δήλωσε ο Woldbye.

Η διεύθυνση του βρετανικού αεροδρομίου Χίθροου ανακοίνωσε σήμερα λίγο μετά τις 18:00 ώρα Ελλάδας την επανέναρξη «ορισμένων πτήσεων» σήμερα το βράδυ, τονίζοντας ότι το αεροδρόμιο θα επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία αύριο Σάββατο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του
Το καθολικό μπλακ άουτ στην Ισπανία έδειξε γιατί οι προφητικές «οδηγίες επιβίωσης» της ΕΕ αποδείχθηκαν σημαντικές
Η Ευρωπαία Επίτροπος Πρόληψης Κρίσεων ζητά από τους πολίτες να κουβαλούν πάντα χρήματα πάνω τους καθώς η τραπεζική κάρτα, σε στιγμές κρίσης, θα είναι απλά ένα κομμάτι πλαστικό
Γυναίκα ψωνίζει στο σκοτάδι