Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Νέες βίαιες διαδηλώσεις κατά του νομοσχεδίου για έκδοση στην Κίνα

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι προχώρησε στις συλλήψεις 20 διαδηλωτών στην διάρκεια της νύχτας για την οργάνωση της διαδήλωσης.

Στην χρήση δακρυγόνων προχώρησε σήμερα η αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ προκειμένου να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές, μία ημέρα μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των αντικυβερνητικών διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων κατά την χθεσινή διαδήλωση.

HONGKONG PROTESTS

Παράλληλα, τα κινεζικά ΜΜΕ προειδοποιούν ότι το Πεκίνο δεν θα ανεχθεί την συνέχιση της κατάστασης.

Η πόλη του Χονγκ Κονγκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Κίνας κι αποτελεί ουσιαστικό οικονομικό κέντρο της Ασίας, ενώ βρέθηκε αντιμέτωπη τους τελευταίους μήνες, με μία σειρά διαδηλώσεων για την κατάργηση ενός προτεινόμενου νομοσχεδίου που θα επέτρεπε την έκδοση των κατοίκων της στην Κίνα, ώστε αυτοί να δικάζονται.

HONGKONG PROTESTS

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων αστυνομίας και διαδηλωτών, νεαροί πετούσα πέτρες και άλλα αντικείμενα με τη βοήθεια αυτοσχέδιας σφεντόνας.

HONGKONG PROTESTS

 

HONGKONG PROTESTS

Μία γενική απεργία έχει προγραμματιστεί για αύριο, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε νωρίς σήμερα, ότι προχώρησε στις συλλήψεις 20 διαδηλωτών στην διάρκεια της νύχτας, για την οργάνωση της διαδήλωσης, αλλά και τις επιθέσεις που ακολούθησαν.

HONGKONG PROTESTS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Serial killer στην Αργεντινή: Βρήκαν οστά και κομμένη μύτη στο σπίτι του – Τους ξεγελούσε με προσφορές για δουλειά και τους δολοφονούσε
Ανθρώπινα οστά και υπολείμματα εντοπίστηκαν στο σπίτι 37χρονου στην επαρχία Χουχούι – Τα εγκλήματα φέρεται να διαπράχθηκαν κάθε Παρασκευή
Περιπολικό στην Αργεντινή
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να πάρει τον έλεγχο της Ουάσιγκτον εξαιτίας της βίας ανηλίκων: «Να διώκονται σαν ενήλικες και να φυλακίζονται από τα 14»
«Αν οι τοπικές αρχές δεν φροντίσουν να ανακτηθεί ο έλεγχος «γρήγορα» εφαρμόζοντας μέτρα "δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε σε ομοσπονδιακό έλεγχο" της πόλης»
Ο Ντόναλντ Τραμπ 6