Κόσμος

Υεμένη: Το πλήρωμα εγκατέλειψε φλεγόμενο πλοίο μετά από επίθεση των Χούθι

Η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφαλείας (UKMTO) ανακοίνωσε πως το πλήρωμα στο εμπορικό πλοίο με σημαία Παλάου, το εγκατέλειψε φλεγόμενο μετά από επίθεση των Χούθι στο Άντεν στην Υεμένη.

Πύραυλοι που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι έπληξαν το πλοίο Verbena στον Κόλπο του Άντεν στην Υεμένη την Πέμπτη (13/06/2024), προκαλώντας φωτιά και τραυματίζοντας σοβαρά ένα μέλος του πληρώματος του, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).

Στις 12 Ιουνίου οι Χούθι επιτέθηκαν κατά ενός πλοίου ελληνικών συμφερόντων που μετέφερε κάρβουνο κοντά στο λιμάνι Χουντάιντα της Υεμένης προκαλώντας την εισροή υδάτων, αλλά και ζημιές στο μηχανοστάσιο, ενώ το πλοίο, the Tutor, έπλεε ακυβέρνητο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα που αναφέρονται στα έγγραφα Επστάιν – Ανάμεσά τους οι Κιμ Καρντάσιαν, Κερτ Κομπέιν και Ρόμπερτ ντε Νίρο
Η αναφορά των ονομάτων δεν σημαίνει απαραίτητα κάποια εμπλοκή στην υπόθεση καθώς θα μπορούσαν να είναι ακόμη και αναφορές σε δημοσιεύματα στους φακέλους της έρευνας
Τζέφρι Επστάιν