Κόσμος

Υπ. Δικαιοσύνης ΗΠΑ: Οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν την προεκλογική ομάδα του Τραμπ

Υπό την παρακολούθηση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ήταν η προεκλογική ομάδα του Τραμπ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ.

Κατά τη διάρκεια ερωτήσεων που δέχθηκε από γερουσιαστές στην επιτροπή πιστώσεων της Γερουσίας, ο Μπαρ δήλωσε ότι διεξήχθη «κατασκοπεία» εις βάρος της προεκλογικής ομάδας Τραμπ από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά αργότερα επαναδιατύπωσε τις δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για «μη εξουσιοδοτημένη παρακολούθηση».

«Πιστεύω ότι έγινε κατασκοπεία. Το ερώτημα είναι κατά πόσον αυτή ήταν δικαιολογημένη. Δεν λέω ότι δεν ήταν, αλλά πρέπει να το ελέγξω».

Τόνισε ότι θέλει να δει αν υπήρξε «κατάχρηση εξουσίας» από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες. «Δεν πιστεύω μόνο από το FBI, αλλά όλες τις υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών».

Ενώ στην αρχή η τοποθέτησή του απηχούσε τις προσπάθειες Τραμπ να δυσφημίσει την έρευνα Μάλερ, ο Μπαρ αναδιπλώθηκε έπειτα από ερωτήματα του Δημοκρατικού γερουσιαστή Μπράιαν Σατς, ο οποίος τόνισε ότι η χρήση του όρου «κατασκοπεία» είναι «αδικαιολόγητα εμπρηστική».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, που ορίστηκε στο πόστο του από τον Τραμπ δήλωσε: «Θέλω να βεβαιωθώ ότι δεν υπήρξε μη εξουσιοδοτημένη παρακολούθηση», είπε προσαρμόζοντας τη δήλωσή του. Πρόσθεσε στην αρμόδια επιτροπή ότι θα εξετάσει τις δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών που είχαν στόχο την ομάδα Τραμπ για την προεκλογική εκστρατεία 2016.

Ο Μπαρ τόνισε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα δώσει στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα το κείμενο 400 σελίδων της έκθεσης του εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Από το κείμενο θα αφαιρούνται τα αποσπάσματα εκείνα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο άλλες έρευνες ή να αποκαλύψουν απόρρητες πηγές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφτηκε την Ράφα και εξέφρασε την στήριξή της στον παλαιστινιακό λαό
H Αμερικανίδα ηθοποιός, τόνισε τη σημασία της ταχείας αύξησης της ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπου άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και την ανθρωπιστική κρίση που επιδεινώνεται
Η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται την περιοχή κοντά στο συνοριακό σταθμό Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας, στη Ράφα της Αιγύπτου
Κραν Μοντανά: Ιταλοί, Γάλλοι, Πολωνοί οι περισσότεροι τραυματίες – «Δεν ξέρω αν ο γιος μου είναι στο νεκροτομείο ή στο νοσοκομείο»
Αγώνας για την ταυτοποίηση των θυμάτων - Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα, 100 εγκαυματίες σε κρίσιμη κατάσταση - Ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας, στο μικροσκόπιο τα βίντεο με την φωτιά να εξαπλώνεται στο ταβάνι
Τραγωδία στο Κραν Μοντανά