Κόσμος

Υπόθεση Ναβάλνι: Η Ρωσία υπόσχεται να απαντήσει στις κυρώσεις των ΗΠΑ και ΕΕ

Η Ρωσία θα ανταποδώσει με αντίστοιχα μέτρα τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μεταχείριση της Μόσχας έναντι του Αλεξέι Ναβάλνι. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη (3/3) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως η Μόσχα θα απαντήσει στις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ με τρόπο που θα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά της. «Βέβαια είναι αδύνατο να μην εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας», δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα απαντήσει η Ρωσία στις τελευταίες κυρώσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν χθες, Τρίτη, κυρώσεις σε βάρος επτά υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB. Η Ουάσινγκτον ενήργησε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία επέβαλε σε μεγάλο βαθμό συμβολικές κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πεσκόφ προειδοποίησε πως οι κυρώσεις θα έχουν αρνητικές συνέπειες στις διμερείς σχέσεις της Ρωσίας τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ θα μειώσει τον μισθό του μετά τις περικοπές στη χρηματοδότηση που αποφάσισε ο Τραμπ
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει στοχοθετήσει πανεπιστήμια τα οποία κατηγορεί πως προωθούν μια αριστερή ατζέντα, πιέζοντάς τα να σταματήσουν πρωτοβουλίες για τη διαφορετικότητα
Το Πανεπιστήμιο Χάρβαντ
Φιάσκο οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας και Ρωσίας: Δεν συμφωνούν ούτε στην ώρα έναρξης των συζητήσεων στην Κωνσταντινούπολη
Στέλεχος του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας, επεσήμανε ότι «δεν είναι αλήθεια» ότι οι συνομιλίες θα ξεκινούσαν στις 10 - Ο Πούτιν είχε το βράδυ συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ρωσίας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι