Κόσμος

Yπόθεση Τραμπ – Μπάιντεν: “Ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος ανήκει στη CIA”!

Μέλος της CIA που είχε μετατεθεί στον Λευκό Οίκο, είναι ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, που αποκάλυψε τη συνομιλία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, γράφουν οι New York Times.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, που βασίζεται σε τρεις πηγές οι οποίες γνωρίζουν την ταυτότητά του, πρόκειται για έναν άνδρα που αφότου βρέθηκε κοντά στον Πρόεδρο Τραμπ κατόπιν επέστρεψε στην υπηρεσία του, στους κόλπους της CIA.

[read4more]

Η αναφορά του, που έχει ημερομηνία 12 Αυγούστου και το περιεχόμενο της οποίας δόθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) στη δημοσιότητα, υποδεικνύει κυρίως ότι έχει εκπαίδευση αναλυτή, γνωρίζει λεπτομερώς την πολιτική των ΗΠΑ για την Ευρώπη κι έχει μια “καλή αντίληψη” της πολιτικής στην Ουκρανία, σημειώνουν οι NYT.

Το μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών υπογραμμίζει, επίσης, ότι δεν υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας της τηλεφωνικής συνδιάλεξης Τραμπ – Ζελένσκι για την υπόθεση Μπάιντεν και ενημερώθηκε γι’ αυτήν στο πλαίσιο των “τακτικών δια – υπηρεσιακών σχέσεων”.

Ο Άντριου Μπάκατζ, ένας από τους δικηγόρους του μάρτυρα, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Πομπέο: Όλες οι διπλωματικές ενέργειες με την Ουκρανία ήταν “εντελώς κατάλληλες”

“Όλες οι αμερικανικές διπλωματικές ενέργειες” με την Ουκρανία ήταν “εντελώς κατάλληλες” υποστήριξε αργά το βράδυ (ώρα Ελλάδας) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στους δημοσιογράφους, μετά τη δημοσιοποίηση της επίμαχης τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, που πυροδότησε την πολιτική κρίση με επίκεντρο τον αρχηγό του Λευκού Οίκου.

“Σύμφωνα με όσα γνωρίζω και όλα όσα έχω δει έως τώρα, όλες οι ενέργειες που αποφασίστηκαν από υπευθύνους του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν εντελώς κατάλληλες”, τόνισε ο Πομπέο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρκούδες έκαναν «κατάληψη» στο χωριό Μπέλομπραντ στο Κόσοβο - Το δημοτικό σχολείο έβγαλε προειδοποίηση ότι οι μαθητές κινδυνεύουν
Σε βίντεο που τράβηξαν οι κάτοικοι οι αρκούδες φαίνονται κάνουν βόλτες, εξερευνώντας κήπους και αναποδογυρίζουν έπιπλα, αναζητώντας τροφή, ενώ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ανοίγουν μεγάλα, άσπρα σακιά με ζάχαρη
Αρκούδες
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
«Η υγεία είναι ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση, όμως εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί υποσημείωση στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
ΗΠΑ: Ο εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι κατεβαίνει στην πολιτική – Ο Τζακ Σλόσμπεργκ διεκδικεί έδρα στο Κογκρέσο
Ο 32χρονος Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι, κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, διεκδικώντας έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Νέα Υόρκη
Ο εγγονός του προέδρου Κένεντι, Τζακ Σλοςμπεργκ