Κόσμος

Ζελένσκι: Η ανταλλαγή κρατουμένων με Ρωσία το πρώτο βήμα για το τέλος του πολέμου

Σε μια νέα φάση μπαίνουν οι σχέσεις Ρωσίας και Ουκρανία μετά την ανταλλαγή κρατουμένων. Για ένα πρώτο βήμα έκανε λόγο ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ως το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας προκειμένου να τελειώσει η αντιπαράθεση στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας χαρακτήρισε τη σημερινή ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Είπε πως η ανταλλαγή κρατουμένων συμφωνήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και εξέφρασε την ελπίδα για μια συνάντηση σύντομα του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας» ανάμεσα στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Γερμανία προκειμένου να εκτονωθεί ο πόλεμος με τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Ο Ζελένσκι είπε πως πρέπει να γίνουν όλα τα βήματα προκειμένου «να τελειώσει αυτός ο φρικτός πόλεμος», αναφερόμενος στη σύγκρουση με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Πριν από λίγο τα αεροπλάνα που μετέφεραν Ουκρανούς και Ρώσους κρατουμένους στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων προσγειώθηκαν στο Κίεβο και στη Μόσχα αντίστοιχα, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και AFP.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Ισραήλ: Εγκρίθηκε το εποικιστικό σχέδιο οικοδόμησης στη ζώνη Ε1 στη Δυτική Όχθη – Απειλείται η λύση των δύο κρατών
Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή 3.400 κατοικιών στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο που θα διχοτομήσει τα παλαιστινιακά εδάφη
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Όχθη 1