Κόσμος

Ζελένσκι: Οι ήττες της Ρωσίας στην Ουκρανία ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο των τελευταίων δεκαετιών

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν υποστεί στην Ουκρανία ήττες, τις οποίες η Ρωσία δεν έχει δει εδώ και δεκαετίες, ενώ πολλοί Ρώσοι επηρεασμένοι από την προπαγάνδα δεν συνειδητοποιούν ακόμη πόσο μεγάλες είναι οι απώλειες τους αυτές.

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ομιλία του επ’ ευκαιρία της Ημέρας μνήμης των θυμάτων της γενοκτονίας του λαού των Τατάρων της Κριμαίας, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Τα στρατεύματα κατοχής έχουν υποστεί ήδη τέτοιες ήττες, τις οποίες η Ρωσία έχει να δει δεκάδες χρόνια σε διάφορους πολέμους. Δηλητηριασμένοι από την κρατική προπαγάνδα, πολλοί Ρώσοι απλά δεν το συνειδητοποιούν αυτό. Δεν θέλουν να δουν πόσο μεγάλες είναι οι απώλειες τους με διάφορες έννοιες της λέξης. Άνθρωποι, οικονομία, πολιτισμός, μέλλον. Όμως η ζωή θα τους υποχρεώσει να αισθανθούν αυτές τις απώλειες».

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι το 1944 εκτόπισαν τους Τατάρους της Κριμαίας από τη γη τους, και «οι τότε τύραννοι του λαού ήταν πεπεισμένοι ότι κανένας από τους εκτοπισμένους δεν θα επιστρέψει στο σπίτι του στην Κριμαία».

«Σήμερα επιχειρώντας να καταλάβουν την Ουκρανία και να καταστρέψουν την ζωή μας, οι σημερινοί τύραννοι του λαού, ήταν επίσης πεπεισμένοι ότι θα τα πετύχουν όλα και ότι εμείς τάχα δεν θα αντέξουμε. Αντέξαμε όμως και αγωνιζόμαστε για να επιστρέψουμε σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας. Και επιστρέφουμε», υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Πηγή : Ukrinform

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντιδράσεις για μέτρα σοκ από Μπαϊρού στη Γαλλία - Ζητά περικοπές 3.000 θέσεων στο δημόσιο και κατάργηση 2 αργιών
Ο Φρανσουά Μπαϊρού υποστηρίζει ότι η Δευτέρα του Πάσχα και η Ημέρα της Νίκης θα μπορούσαν να γίνουν κανονικές εργάσιμες ημέρες, καθώς οι επικριτές αποκαλούν το σχέδιο «άμεση επίθεση στη Γαλλία»
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση ενός σημαντικού σχεδίου ανάκαμψης των δημόσιων οικονομικών, στο οποίο περιγράφονται οι πρώτες δημοσιονομικές κατευθύνσεις για το 2026
Επαναπατρίστηκε ρωμαϊκό ψηφιδωτό στην Πομπηία μετά από 80 χρόνια - Είχε κλαπεί από αξιωματικό των Ναζί
Το ψηφιδωτό χρονολογείται μεταξύ του 1ου αιώνα π.Χ. και του 1ου αιώνα μ.Χ. - Οι κληρονόμοι του, το επέστρεψαν στην Ιταλία αφού ο προηγούμενος Γερμανός ιδιοκτήτης του πέθανε - Τι αναφέρει η «κατάρα της Πομπηίας»
Συντηρητές εκθέτουν ένα ρωμαϊκό ψηφιδωτό που απεικονίζει ένα ζευγάρι ερωτευμένων, το οποίο επαναπατρίστηκε από τη Γερμανία, στο αρχαιολογικό πάρκο της Πομπηίας 3
Η Σλοβακία μπλόκαρε το 18ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία – «Απορρίπτουμε την ηλίθια πρόταση να διακοπεί το φυσικό αέριο»
«Οι κυρώσεις είναι απαραίτητες για να μην έχει η Ρωσία τα μέσα να διεξάγει αυτόν τον πόλεμο» δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Κάγια Κάλας
Η Σλοβακία μπλόκαρε το 18ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία – «Απορρίπτουμε την ηλίθια πρόταση να διακοπεί το φυσικό αέριο» 34
Τραγωδία στην Ιταλία: Τρεις νεκροί μετά από σύγκρουση φορτηγού με αυτοκίνητο μέσα σε σήραγγα – Μία 5χρονη ανάμεσα στους τραυματίες
Τα θύματα είναι τρεις άνδρες, ενώ η 5χρονη που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Φλωρεντίας με ελικόπτερο - Μία γυναίκα φέρει επίσης σοβαρά τραύματα από το σφοδρή σύγκρουση
Ασθενοφόρο στην Ιταλία