Κόσμος

Ζελένσκι: Οι ήττες της Ρωσίας στην Ουκρανία ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο των τελευταίων δεκαετιών

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν υποστεί στην Ουκρανία ήττες, τις οποίες η Ρωσία δεν έχει δει εδώ και δεκαετίες, ενώ πολλοί Ρώσοι επηρεασμένοι από την προπαγάνδα δεν συνειδητοποιούν ακόμη πόσο μεγάλες είναι οι απώλειες τους αυτές.

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ομιλία του επ’ ευκαιρία της Ημέρας μνήμης των θυμάτων της γενοκτονίας του λαού των Τατάρων της Κριμαίας, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Τα στρατεύματα κατοχής έχουν υποστεί ήδη τέτοιες ήττες, τις οποίες η Ρωσία έχει να δει δεκάδες χρόνια σε διάφορους πολέμους. Δηλητηριασμένοι από την κρατική προπαγάνδα, πολλοί Ρώσοι απλά δεν το συνειδητοποιούν αυτό. Δεν θέλουν να δουν πόσο μεγάλες είναι οι απώλειες τους με διάφορες έννοιες της λέξης. Άνθρωποι, οικονομία, πολιτισμός, μέλλον. Όμως η ζωή θα τους υποχρεώσει να αισθανθούν αυτές τις απώλειες».

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι το 1944 εκτόπισαν τους Τατάρους της Κριμαίας από τη γη τους, και «οι τότε τύραννοι του λαού ήταν πεπεισμένοι ότι κανένας από τους εκτοπισμένους δεν θα επιστρέψει στο σπίτι του στην Κριμαία».

«Σήμερα επιχειρώντας να καταλάβουν την Ουκρανία και να καταστρέψουν την ζωή μας, οι σημερινοί τύραννοι του λαού, ήταν επίσης πεπεισμένοι ότι θα τα πετύχουν όλα και ότι εμείς τάχα δεν θα αντέξουμε. Αντέξαμε όμως και αγωνιζόμαστε για να επιστρέψουμε σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας. Και επιστρέφουμε», υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Πηγή : Ukrinform

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Αγανακτισμένος» ο Κιρ Στάρμερ με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν: Έχω κουραστεί να βλέπω τους λογαριασμούς να ανεβαίνουν από τις ενέργειές τους
O Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως κουράστηκε για το να αυξάνονται οι λογαριασμοί ενέργειας λόγω Πούτιν ή Τραμπ
Κιρ Στάρμερ
ΗΠΑ: Αυστηρότερη στάση κατά της Τουρκίας ζητούν ομογενείς – Στο επίκεντρο θρησκευτικές ελευθερίες, Θεολογική Σχολή της Χάλκης και Αγία Σοφία
Το HALC έχει ήδη εκκινήσει εκστρατεία με στόχο την άσκηση πίεσης προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υποστηρίζοντας τις συστάσεις της USCIRF
Τραμπ και Ερντογάν