«Μεγάλη και ουσιαστική» χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε σήμερα (25.06.2025) ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Χάγη.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε ανάρτηση στα social media σχολιάζοντας το τετ α τετ που με τον Ντόναλντ Τραμπ, σε μια κομβική χρονική συγκυρία για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία κι ενώ οι ρωσικές φονικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε πως η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν «μεγάλη και ουσιαστική», λέγοντας ότι μίλησαν για το πώς θα επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ήλπιζε να αξιοποιήσει την διάρκειας 50 λεπτών συνάντηση για να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ να επενδύσει στην αμυντική προσπάθεια της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας.
«Καλύψαμε όλα τα πραγματικά σημαντικά θέματα. Ευχαριστώ τον κ. Πρόεδρο. Ευχαριστώ τις Ηνωμένες Πολιτείες» έγραψε ο ίδιος σε ανάρτηση του στο Χ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
I had a long and substantive meeting with President Trump @POTUS.
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) June 25, 2025
We covered all the truly important issues.
I thank Mr. President, I thank the United States.
We discussed how to achieve a ceasefire and a real peace.
We spoke about how to protect our people.
We appreciate the…
«Συζητήσαμε το πώς θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και μια πραγματική ειρήνη. Μιλήσαμε για το πώς να προστατέψουμε τον λαό μας», δήλωσε ο Ζελένσκι.