Κόσμος

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Στο εδώλιο ο γάλλος σταρ για τον βιασμό και την κακοποίηση δυο γυναικών

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον ξεκινά σήμερα (28.10.2024) στη Γαλλία η δίκη του σταρ του κινηματογράφου Ζεράρ Ντεπαρντιέ, με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε δύο γυναίκες.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ – ο οποίος έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 200 ταινίες και θεωρείται είδωλο του γαλλικού κινηματογράφου- φέρεται να έχει επιτεθεί και στις δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Les Volets Verts το 2021.

Εάν καταδικαστεί, ενδέχεται να φυλακιστεί για έως και πέντε χρόνια, αν και είναι πιο πιθανό να του επιβληθεί συνδυασμός ποινής με αναστολή και μεγάλο πρόστιμο.

Ο Ντεπαρντιέ έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει «κακοποιήσει ποτέ γυναίκα». Μια ομάδα ηθοποιών και σκηνοθετών του προσέφερε στήριξη, λέγοντας ότι η επίθεση εναντίον του Depardieu αντιπροσωπεύει «επίθεση στην ίδια την τέχνη».

Η δίκη θεωρείται κομβικής σημασίας για το κίνημα MeToo στη Γαλλία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν για συνομιλίες μέσα στην εβδομάδα – Στόχος η πυρηνική συμφωνία και κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει άμεσα στις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι η Τεχεράνη πρέπει να αποτραπεί από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σημαίες Ιράν και ΗΠΑ
Πέμπτη νύχτα τρόμου σε Ιράν και Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ – Νέα μαζική επίθεση με πυραύλους από την Τεχεράνη
Δύο οι νεκροί από την επίθεση του Ισράηλ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό του Ιράν - Ο Τραμπ επιστρέφει εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον - Σύγκληση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας στον Λευκό Οίκο
Ισραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη στο Ιράν / Πηγή φωτογραφίας: Majid Asgaripour
Ανανεώθηκε πριν 54 λεπτά
1
Ο Τραμπ καλεί σε άμεση εκκένωση της Τεχεράνης – «Το Ιράν έπρεπε να είχε υπογράψει τη συμφωνία που τους είπα να υπογράψουν»
Σύμφωνα με το Fox News, ο Τραμπ που επιστρέφει εκτάκτως στην Ουάσινγκτον από τη Σύνοδο Κορυφής της G7, ζήτησε να είναι έτοιμο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Φλόγες και καπνoί μετά από ισραηλινό χτύπημα στην Τεχεράνη 3