Κόσμος

Ζεσταίνεστε; Οι Ιάπωνες έχουν την λύση! Την drone – ομπρέλα [vid]

Δεν είναι φάρσα. Είναι drone - ομπρέλα και κατασκευάζεται στην Ιαπωνία για να παρέχει σκιά... χωρίς να κρατάτε τίποτα!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όποιος έχει ζήσει τη ζέστη και την υγρασία του καλοκαιριού στην Ιαπωνία, θα καταλάβαινε τους λόγους που οδήγησαν στην εφεύρεση μιας επαναναστατικής νέας ηλεκτρονικής συσκευής: μιας φορητής, αυτοκινούμενης ομπρέλας που προσφέρει σκιά! Το drone – ομπρέλα αιωρείται πάνω από το κεφάλι του κατόχου της, με την τεχνολογία των μη επανδρωμένων, τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών.

Η Asahi Power Service είναι μια μικρή εταιρεία στην περιφέρεια Τοτσίγκι. Κι ελπίζει ότι θα μπορέσει να ρίξει στην αγορά το νέο προϊόν της τον επόμενο χρόνο.

Η εταιρεία σκοπεύει να προωθήσει αρχικά την ομπρέλα-drone σε ιδιωτικούς, περίφρακτους χώρους, όπως σε γήπεδα γκολφ. Και αυτό, αφενός επειδή υπάρχει κίνδυνος πτώσης της συσκευής και αφετέρου λόγω των κενών στο νομοθετικό πλαίσιο για τη χρήση των τηλεχειριζόμενων, ιπτάμενων αντικειμένων.

“Σκέφτηκα να φτιάξω αυτό το πράγμα επειδή ποτέ δεν μου άρεσε να κρατάω ομπρέλα”, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της εταιρείας, ο Κέντζι Σουζούκι.

Η πρωτότυπη ομπρέλα-drone έχει διάμετρο 1,5 μέτρο και ζυγίζει 5 κιλά. Προς το παρόν όμως διαθέτει αυτονομία λειτουργίας μόλις 5 λεπτών. Η εταιρεία ελπίζει ότι θα αυξήσει τον χρόνο ζωής της μπαταρίας της συσκευής στα 20 λεπτά.

“Αυτή τη στιγμή κάνουμε δοκιμές στην τρίτη γενιά του πρωτοτύπου και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τη βασική τεχνική πρόκληση: να σταθεροποιήσουμε την πτήση της ομπρέλας πάνω από το κεφάλι του χρήστη και να μπορεί να τον ακολουθεί”, είπε ο Σουζούκι. Η συσκευή βασίζεται σε ένα σύστημα καμερών για να “ακολουθεί” τις κινήσεις του χρήστη.

Δείτε το βίντεο με την drone – ομπρέλα

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνδρας στην Βρετανία υποδυόταν την πρώην σύντροφό του στο Tinder και έστελνε αγνώστους σπίτι της για να την βιάσουν
Ο Άσαντ Χουσεΐν είχε συστηθεί με ψεύτικο όνομα στην 36χρονη, και αφού χώρισαν έστελνε μηνύματα σε άνδρες λέγοντάς τους να πάνε σπίτι της με την ψευδή δικαιολογία ότι πρόκειται για μια «σεξουαλική φαντασίωση» της
iStock
Οι ΗΠΑ έπληξαν και ακινητοποίησαν δύο τάνκερ του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ – Αναφορές για σποραδικές συγκρούσεις
Οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον δύο πετρελαιοφόρων με ιρανική σημαία που προσπαθούσαν να καταπλεύσουν σε ιρανικό λιμάνι στον Κόλπο του Ομάν
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στη Μέση Ανατολή