Κόσμος

Ζημιά 500 εκατ. στη Βουλγαρία από το εμπάργκο στη Ρωσία

Η επιβολή εμπάργκο της Ε.Ε. στην Ρωσία στοίχισε στην Βουλγαρία, η οποία υπέστη ζημιά 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται πώς είναι η ζημιά της Βουλγαρίας από την επιβολή εμπάργκο της Ε.Ε. Στην Ρωσία. Οι οικονομικές συνέπειες κόστισαν κυρίως στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, του τουρισμού, αλλά και των οικοδομικών κατασκευών.

Ο καθηγητής Ζαχάρι Ζαχάριεβ που προεδρεύει της ομοσπονδίας Φιλίας με τη Ρωσία και την Ρωσική Κοινοπολιτεία τόνισε πώς “οι διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Βουλγαρία και την Ρωσία έχουν παγώσει, αλλά δεν έχουν μπει οριστικά στο ψυγείο”.

Ο Ζαχάριεβ πρόσθεσε παράλληλα ότι τα όποια προβλήματα ανάμεσα στις σχέσεις της Ε.Ε. και της Ρωσίας θα ξεπεραστούν σύντομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανός λιβανέζικης καταγωγής και υποστηρικτής του ISIS ο ύποπτος της φονικής επίθεσης με βαν σε εκδήλωση Pride στο Βερολίνο
Μέχρι τον περασμένο Μάιο κρατείτο σε φυλακή ανηλίκων, για αδικήματα όπως επίθεση και εκβιασμός, ενώ θεωρείται υποστηρικτής της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος»
Το βαν που σκόρπισε τον τρόμο στο Βερολίνο 5
Πύρινος όλεθρος σε Γαλλία και Ισπανία: «Καταιγίδα φωτιάς» απειλεί τη Ζιρόντ, η μεγαλύτερη εκκένωση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Στην προσπάθεια περιορισμού της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Airbus A400M, το οποίο έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ρίψεις έως 20 τόνων νερού ή επιβραδυντικού υγρού
Μαίνονται οι τεράστιες φωτιές στην Ισπανία 8