Κόσμος

Ζητά 2,5 εκατομμύρια για να “καρφώσει” φοροφυγάδες

Οι εφοριακοί δεν πίστευαν στα αυτιά τους: “έχω λίστα με...

1500 μεγάλους φοροφυγάδες, που έχουν “μαύρους” λογαριασμούς στην Ελβετία”, τους είπε ο άγνωστος από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Όμως για να αποκαλύψει τα στοιχεία τους, ζητά 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πληροφοριοδότης μάλιστα υποστηρίζει ότι οι λογαριασμοί των 5 πρώτων ονομάτων της λίστας, μπορούν να αποφέρουν φορολογικά έσοδα στο κράτος 5 εκατομμύρια ευρώ, διπλάσια δηλαδή από αυτά που ζητά για να “καρφώσει” τους φοροφυγάδες.

Που σκαλώνει η υπόθεση; Η κυβέρνηση φοβάται να “νομιμοποιήσει” ένα προϊόν υποκλοπής-όπως προφανέστατα είναι τα στοιχεία που έχει ο άγνωστος-καταβάλλοντας το “αντίτιμο” των 2,5 εκατομμυρίων.

Το θρίλερ διαδραματίζεται στη Γερμανία, ο κάτοχος της “καυτής” δισκέτας απευθύνθηκε στις αρχές της πόλης Βούπερταλ, αλλά λόγω της σημασίας και της αξίας των αποκαλύψεων, η απόφαση βρίσκεται στα χέρια του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών.

 

Υπενθυμίζεται πως πριν από 2 χρόνια, οι Γερμανικές αρχές είχαν δώσει σε ιδιοκτήτη ανάλογου αρχείου 5 εκατομμύρια, για μιά λίστα 1500 φοροφυγάδων που είχαν λογαριασμούς στο Λιχτενστάιν. Το όφελος τότε για το γερμανικό δημόσιο ήταν 180 εκατομμύρια από φόρους.

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση CNN: Οι ζημιές στις τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μετά την επίθεση του Ισραήλ – Πόσο επηρεάζουν τον σχεδιασμό της Τεχεράνης
Το μέγεθος των ζημιών και το κατά πόσο μπορεί να επιβιώσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα παραμένει ασαφές - Ισραήλ και Ιράν έχουν διαφορετικές εκδοχές
Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν του Ιράν 5
Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Ιρανούς να φύγουν από περιοχές κοντά σε εργοστάσια όπλων – «Η Τεχεράνη θα γίνει Βηρυτός»
Οι νεκροί στο Ισραήλ έφτασαν τους 13 μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά - Επιστρέφει ο Χαγκάρι - Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 80 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας
Μεγάλες καταστροφές στην πόλη Τάμρα του Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
23
Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία της Δημοκρατικής βουλευτή και του συζύγου της στη Μινεσότα
Ο φερόμενος ως δράστης είναι ο Βανς Λούθερ Μπέλτερ, 57 ετών, πολιτικός διορισμένος στο παρελθόν από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Τιμ Γουόλζ και παραμένει ασύλληπτος
Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μελίσα Χόρτμαν