Αν το σπίτι δεν μυρίσει τζίντζερ cookie ή ροδόνερο – για να “στεριώσει” η ζάχαρη άχνη στον κουταμπιέ – πώς θα καταλάβεις Χριστούγεννα; Τι θα ήταν αυτές οι γιορτές αν δεν υπήρχαν στις αστραφτερές πιατέλες του σαλονιού τραγανά μελομακάρονα ή περίτχνα τυλιγμένες δίπλες; Λατρεύεις τα γλυκά των γιορτών; Εμείς σου έχουμε τις συμβουλές για να τα λατρέψεις χωρίς να αντιδράσει η ζυγαριά σου.
Smart Tips ζαχαροπλαστικής για να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου στη ζαχαροπλαστική και παράλληλα οι δημιουργίες σου να είναι ελαφριές και ακαταμάχητες. Η διαιτολόγος Ελένη Σολωμού μας δίνει όλες τις πολύτιμες πληροφορίες…
Γλυκιές αντικαταστάσεις
Όλα τα χριστουγεννιάτικα γλυκά δεν στερούνται γεύσης, αν αντικαταστήσουμε την άσπρη ζάχαρη με γλυκαντικές ύλες χαμηλής ή μηδενικής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Επάξιοι αντικαταστάτες της ζάχαρης σε ό, τι αφορά τη γλυκύτητα, αποτελούν οι γλυκοζίτες στεβιόλης (φυτό stevia) και η σουκραλόζη. Με αυτόν τον τρόπο και γλυκιά γεύση επιτυγχάνουμε (υψηλότερης γλυκαντικής ισχύς έναντι ζάχαρης) και χαμηλότερο θερμιδικό περιεχόμενο.
Smart Tip: Σημείωσε πως για κάθε 1 γρ. στέβια και σουκραλόζης παίρνεις μηδέν θερμίδες, ενώ ένα μόλις γρ. ζάχαρης δίνει 4 θερμίδες. Που να βάλεις δλδ 500γρ. για να δέσει η ζύμη των μελομακάρονων.