Lifestyle

Έλβις Πρίσλεϊ: Η Universal θα διαχειρίζεται τις μουσικές επιτυχίες του «βασιλιά» της ροκ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον κατάλογο των επιτυχιών του θρύλου της μουσικής Έλβις Πρίσλεϊ θα διαχειρίζεται στο εξής η Universal Music, ύστερα από τη συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα μεταξύ της δισκογραφικής εταιρείας και της Authentic Brands Group (ABG), μιας εταιρείας διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Η ABG και η Universal δεν δημοσιοποίησαν τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία βασίζεται σε προϋπάρχουσα συνεργασία.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας ήρθε λίγες εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης βιογραφικής ταινίας «Elvis», με πρωταγωνιστές τους Όστιν Μπάτλερ και Τομ Χανκς, η παγκόσμια πρεμιέρα της οποίας αναμένεται στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1977, σε ηλικία μόλις 42 ετών, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς όλων των εποχών, με πωλήσεις που ξεπερνούν τους 500 εκατ. δίσκους, συμπεριλαμβανομένων των επιτυχιών «Can’t Help Falling in Love» και «Viva Las Vegas».

Η ABG έχει επίσης τα πνευματικά δικαιώματα για την Μέριλιν Μονρόε και τον Μοχάμεντ Άλι.Αυτή η συμφωνία είναι η τελευταία μιας μεγάλης κινητοποίησης στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας για την απόκτηση των πνευματικών δικαιωμάτων για τους μουσικούς καταλόγους μεγάλων καλλιτεχνών όπως ο Μπομπ Ντίλαν και ο Μπρους Σπρίνγκστιν.

Νωρίτερα φέτος, η Universal εξαγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του Στινγκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος για Ρία Ελληνίδου: Ήταν κατ’ εξοχήν ομοφοβικό σχόλιο αυτό που είπε για τον σύντροφό της
«Ήταν κατ’ εξοχήν ομοφοβικό σχόλιο, το οποίο μου έκανε εντύπωση που όλη η ελληνική τηλεόραση ασχολήθηκε με το αν ήταν κάτι υποτιμητικό για τον σύντροφό της» είπε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος