Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Γιώργος Θεοφάνους: «Αν ανοίξει η υπόθεση “τραγούδι” θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα»

Γιώργος Θεοφάνους: «Αν ανοίξει η υπόθεση “τραγούδι” θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα»

O Γιώργος Θεοφάνους αναφέρθηκε στην καταγγελία της Λυδίας Σέρβου, αλλά και για όσα έχει ζήσει ο ίδιος σχετικά με περιστατικά κακοποίησης παιδιών.

Ο Γιώργος Θεοφάνους βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό», και μίλησε μεταξύ άλλων για τις καταγγελίες παρενόχλησης και κακοποίησης στο χώρο του θεάματος.

Για τη Λυδία Σέρβου και την καταγγελία της, ο Γιώργος Θεοφάνους είπε: «Δεν τη γνώριζα την ιστορία. Η Λυδία είναι ένας εξαιρετικά μορφωμένος και σωστός άνθρωπος. Είχε ανάγκη να το πει. Το έκανε με τον τρόπο της. Δεν σου κρύβω ότι κι εμένα με προβληματίζει αυτό που γίνεται με την τηλεόραση. Πρέπει να στήνουμε τηλεδικαστήρια; 

Από την άλλη η τηλεόραση είναι ένα πάρα πολύ δυνατό μέσο. Θέλει βήμα ο άλλος. Βέβαια, το βήμα πολλές φορές παρεξηγείται, ειδικά στα social media».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Θεοφάνους μίλησε και για τα παιδιά που παρενοχλούνται: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όταν παρενοχλούνται παιδιά. Είμαι πρέσβης στην Κύπρο του “Hope for children” 12 χρόνια τώρα. Προσπαθούσαμε να φέρουμε εδώ νόμους που στην Κύπρο έχουν ψηφιστεί στη Βουλή. Δυστυχώς κάποιοι από τους βουλευτές δεν έκαναν τίποτα για αυτό. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε πόρτες θυτών που ήταν δικαστές, γυμναστές, καθηγητές…

Έχω δει πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς, οι μετρήσεις δείχνουν 1 στα 5 παιδιά είναι κακοποιημένο, στην Ελλάδα, δεν μιλάμε για τη Ζιμπάμπουε. Όποιο παιδί μας ακούει και θέλει να καταγγείλει ανώνυμα μπορεί να το κάνει τηλεφωνόντας στη γραμμή 116111″.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, για τις παρενοχλήσεις στο χώρο της μουσικής, ο Γιώργος Θεοφάνους είπε μεταξύ άλλων: «Αν ανοίξει η υπόθεση “τραγούδι” θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα. 

Μακάρι να ανοίξει! Ξέρω, δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Σαφέστατα ξέρω για ανθρώπους που τους έχουμε είδωλα, που μπορεί να ζουν ή να μην ζουν.

Οι μαγαζάτορες, οι μαέστροι, οι τραγουδιστές μεταξύ τους, η μεγάλη φίρμα με τη μικρή φίρμα, ποια η διαφορά του σκηνοθέτη με τον ηθοποιό; Ποιος αποφασίζει εκεί; Στη δουλειά τη δικιά σας; Στα κανάλια μέσα; Αυτά υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όσα είπε ο Γιώργος Θεοφάνους.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις