Lifestyle

Γκαλ Γκαντότ: Διαδηλωτές διέκοψαν τη βράβευσή της με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας λόγω της ισραηλινής καταγωγής της

Στόχος των φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών η γνωστή ηθοποιός καθώς παλιότερα είχε υπηρετήσει 2 χρόνια στους IDF
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εντάσεις ξέσπασαν στη Λεωφόρο της Δόξας, κατά τη διάρκεια τελετής απονομής αστεριού στη διάσημη ηθοποιό Γκαλ Γκαντότ με καταγωγή από το Ισραήλ. Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές θέλοντας να αντιδράσουν για την καταγωγή της ηθοποιού ξεκινήσαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της πατρίδας της.

Η Λεωφόρος της Δόξας γέμισε την Τρίτη (18.03.2025) με δεκάδες διαδηλωτές που ήθελαν να «αμαυρώσουν» αυτή τη χαρούμενη ημέρα για την Γκαλ Γκαντότ. Ο λόγος που οι Φιλοπαλαιστίνιοι έβαλαν στο στόχαστρό τους την γνωστή ηθοποιό πέρα από την καταγωγή της είναι και το γεγονός πως υπηρέτησε 2 χρόνια στους IDF, τον στρατό του Ισραήλ που επιχειρεί καθημερινά κατά των Παλαιστίνιων, στη Γάζα, αναφέρει ο  Guardian.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που βγήκαν στο «φως», δείχνουν τους διαδηλωτές να κρατούν πλακάτ που γράφουν «Ζήτω η Παλαιστίνη», «Οι ήρωες πολεμούν όπως οι Παλαιστίνιοι» ή «Καμία άλλη γη δεν κέρδισε Όσκαρ», αναφερόμενοι στο ντοκιμαντέρ για τις ισραηλινές επιδρομές στη Δυτική Όχθη που κέρδισε βραβείο Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ στον φετινό διαγωνισμό.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές επιτέθηκαν και προσωπικά στην γνωστή ηθοποιό ουρλιάζοντας «ντροπή στην Γκαλ Γκαντότ».

Η τελετή καθυστέρησε περίπου 15 λεπτά, όταν επιτέλους η αστυνομία έφτασε στο σημείο καθώς ένας διαδηλωτής έκλεψε μία σημαία του Ισραήλ.

Η διαμαρτυρία των φιλοπαλαιστίνιων
Η διαμαρτυρία των φιλοπαλαιστίνιων / Φωτογραφία Reuters / Mario Anzuoni

Η στάση της ηθοποιού στον πόλεμο στη Γάζα

Από την πρώτη στιγμή που η Χαμάς επιτέθηκε σε άμαχους στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου 2023, η Γκαλ Γκαντότ ανακοίνωσε την υποστήριξή της στο Ισραήλ τόσο σε ομιλίες της όσο και στα social media.

«Όταν άνθρωποι απήχθησαν από τα σπίτια τους, από τα κρεβάτια τους, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, επιζώντες του Ολοκαυτώματος, περνούσαν τη φρίκη αυτού που συνέβη εκείνη την ημέρα, δεν μπορούσα να παραμείνω σιωπηλή. Συγκλονίστηκα από το μέγεθος του μίσους, από το μέγεθος του πόσο πολύ οι άνθρωποι νομίζουν ότι γνωρίζουν, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα, και επίσης από το πώς τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι δίκαια πολλές φορές. Έτσι, έπρεπε να μιλήσω», είχε πει σε συνέντευξή της πριν την τελετή απονομής του αστεριού.

«Είμαι υπέρ της ανθρωπιάς. Ένιωσα ότι έπρεπε να υπερασπιστώ τους ομήρους», συνέχισε.

Αυτή η στάση έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην ηθοποιό μιας και ευρέως θεωρείται πως το Ισραήλ είναι ο υπαίτιος των αιματηρών συγκρούσεων στη Γάζα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Η εξομολόγηση του Τζέισον Ντόνοβαν για τον χωρισμό του με την Κάιλι Μινόγκ: «Πίστευα ότι θα παντρευτούμε και θα κάνουμε παιδιά»
Στο νέο ντοκιμαντέρ «KYLIE», ο Αυστραλός ηθοποιός και τραγουδιστής μιλά με ειλικρίνεια για τη σχέση τους και αποκαλύπτει πως ονειρευόταν ένα κοινό μέλλον με την Κάιλι Μινόγκ
Ο Τζέισον Ντόνοβαν
Στην Αθήνα ο Γουίλεμ Νταφόε για την πρεμιέρα της ταινίας «The Birthday Party» – Στιγμιότυπα από την άφιξή του στο αεροδρόμιο
Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε επιλεγμένες τοποθεσίες της Κέρκυρας και της Αττικής το καλοκαίρι του 2024, ενώ η παγκόσμια πρεμιέρα έγινε στην Piazza Grande του Φεστιβάλ του Λοκάρνo
Γουιλεμ Νταφοε
Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ δεν θα πάει στις Κάννες για να παραλάβει τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα λόγω τραυματισμού στο γόνατο
Το «Αστείο Κορίτσι» με την υπέροχη φωνή εξήγησε ότι ακολουθεί τις οδηγίες των γιατρών της όσο συνεχίζεται η αποκατάστασή της, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της που δεν θα μπορέσει να βρεθεί στις Κάννες
Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ