Lifestyle

Μάθιου ΜακΚόναχι: Ο λόγος που δεν πήρε τον ρόλο του «Τζακ» στον «Τιτανικό» – Η «θυσία» που του ζήτησε ο Κάμερον

«Η Κέιτ εντυπωσιάστηκε από τον Μάθιου, την παρουσία και τη γοητεία του. Ο Μάθιου έκανε τη σκηνή με τη χαρακτηριστική νότια προφορά του»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Μάθιου Μακόναχι είχε (σχεδόν) στο τσεπάκι του τον ρόλο του «Τζακ Ντόσον» της επικής ταινίας «Τιτανικός», αλλά σύμφωνα με το page six απέτυχε στην οντισιόν με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον.

Το newsletter του δημοσιογράφου Μάθιου Μπελόνι, με τίτλο «What I’m Hearing», περιλαμβάνει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του αείμνηστου παραγωγού της ταινίας-φαινόμενο, Τζον Λαντάου, με τίτλο «The Bigger Picture», το οποίο εξηγεί τι συνέβη κατά τη διάρκεια της οντισιόν του Μάθιου Μακόναχι και έχασε τον εμβληματικό ρόλο – που αργότερα κέρδισε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και έσκισε στο box office.

«Τον φέραμε για να κάνει μια σκηνή με την Κέιτ [Γουίνσλετ]. Θέλεις να δεις αν υπάρχει χημεία, όχι μόνο πώς φαίνονται οι άνθρωποι στην ταινία, αλλά και πώς αλληλεπιδρούν», γράφει ο Τζον Λαντάου.

«Η Κέιτ εντυπωσιάστηκε από τον Μάθιου, την παρουσία και τη γοητεία του. Ο Μάθιου έκανε τη σκηνή με τη χαρακτηριστική νότια προφορά του», αναφέρει.

Όταν ο Μακόναχι, σήμερα 55 ετών, μίλησε με νότια προφορά, ο Κάμερον, φέρεται να του είπε: «Ήταν εξαιρετικό», αλλά πρόσθεσε: «Τώρα ας το δοκιμάσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο».

Ο Λάνταου ισχυρίζεται ότι ο Μακόναχι απάντησε κατηγορηματικά στον Κάμερον μετά το αίτημά του για αλλαγή προφοράς: «Όχι. Ήταν πολύ καλό. Ευχαριστώ», κάτι που του κόστισε τον ρόλο.

Και ο ρόλος πηγαίνει…

Το 2022, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης δήλωσε στο GQ ότι όταν ζήτησε από τον Ντι Κάπριο, που είναι πλέον 50 ετών, να διαβάσει το σενάριο, εκείνος αρνήθηκε.

Ωστόσο, όταν ο Κάμερον του είπε ότι αν δεν διάβαζε, δεν θα έπαιρνε τον ρόλο, ο Ντι Κάπριο δέχτηκε με δισταγμό να διαβάσει τις ατάκες και «έσκισε» στην οντισιόν.

«Η Κέιτ έλαμψε… ήταν σαν να άνοιξαν τα σύννεφα και μια ηλιαχτίδα να φώτισε τον Τζακ. Σκέφτηκα: “Εντάξει, αυτός είναι”».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Χάρης Λεμπιδάκης για Βίσση – Καρβέλα: «Θα πέσουν οι τόνοι γιατί αρχίζει και ανοίγει αλλιώς το θέμα, σε τρεις μήνες θα είναι μαζί»
«Υπάρχουν λόγοι και από τις δύο πλευρές να στέλνουν δελτία τύπου αλλά η επιτυχία και των δύο είναι μία αλυσίδα πραγμάτων» ανέφερε ο δημοσιογράφος
Νίκος Καρβέλας και Άννα Βίσση
Η Σίντι Κρόφορντ χέρι-χέρι με τον σύζυγό της, στην πρώτη τους δημόσια εμφάνιση μετά τον θάνατο του γιου τους
Ο φωτογραφικός φακός τους εντόπισε σε παραλία στο Μαλιμπού, με τους δυο τους να κρύβουν το πρόσωπό τους κάτω από καπέλα του μπέιζμπολ, ενώ η Κρόφορντ φορούσε επίσης μεγάλα γυαλιά ηλίου
Cindy Crawford and Rande Gerber were spotted walking together at Zuma Beach in Malibu, California, in their first public appearance