Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Παρουσία της Μόνικα Μπελούτσι η παρουσίαση του βιβλίου για τη Μαρία Κάλλας «Γράμματα και Αναμνήσεις»

Παρουσία της Μόνικα Μπελούτσι η παρουσίαση του βιβλίου για τη Μαρία Κάλλας «Γράμματα και Αναμνήσεις»
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη (14.4.2022) στο Παρίσι η παρουσίαση του βιβλίου για τη Μαρία Κάλλας «Γράμματα και Αναμνήσεις», με την παρουσία του συγγραφέα του, Τομ Βολφ, της γνωστής ηθοποιού Μόνικας Μπελούτσι, αλλά και πολλών ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών.

Η παρουσίαση του βιβλίου για τη Μαρία Κάλλας, παρουσία της Μόνικας Μπελούτσι που έχει υποδυθεί την κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο, έγινε στους χώρους της ελληνικής πρεσβείας. Σε αυτό έχουν συγκεντρωθεί γράμματα της Κάλλας, δίνοντας την ευκαιρία στους αναγνώστες να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της σημαντικής Ελληνίδας σοπράνο.

Το βιβλίο και τον συγγραφέα παρουσίασε η πρέσβης Αγλαΐα Μπαλτά η οποία μίλησε σύντομα για το έργο και την παρακαταθήκη της Κάλλας. Τον Tομ Βολφ, ο οποίος έχει δημιουργήσει τη σχετική ταινία και έχει επιμεληθεί την έκθεση για τη Μαρία Κάλλας, παρουσίασε και ρώτησε ο διαμένων στη Γαλλία Έλληνας συγγραφέας Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Όπως επισήμανε στην παρέμβασή του ο Τομ Βολφ στην ταινία Maria (που κυκλοφόρησε σε κινηματογράφους σε 45 χώρες το 2018) «παρουσιάστηκαν ορισμένες επιστολές οι οποίες αντιπροσώπευαν για μένα την πιο οικεία φωνή της γυναίκας πίσω από τον θρύλο…περισσότερο τη Μαρία παρά την Κάλλας».

Με το βιβλίο «Maria Callas Lettres & Mémoires», κατέληξε ο Βολφ, έχω την εντύπωση ότι πρόσθεσα την τελευταία πέτρα στο οικοδόμημα ενός τιτάνιου πολλαπλού έργου με μια κοινή οπτική γωνία: βάζοντας τη φωνή της Μαρίας στο επίκεντρο και επιτρέποντάς της, μέσα από μια σειρά από αδημοσίευτα έγγραφα και αρχεία, να πει τη δική της ιστορία, με δικά της λόγια».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις