Lifestyle

Πέθανε η Κασάντρα Γουίλσον, η θρυλική τραγουδίστρια της τζαζ, σε ηλικία 70 ετών

Η τραγουδίστρια είχε τιμηθεί δύο φορές με Βραβεία Grammy στην καριέρα της, η οποία διάρκεσε 30 χρόνια
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια της τζαζ Κασάντρα Γουίλσον, η οποία είχε τιμηθεί με βραβεία Grammy, πέθανε την Τρίτη (1/9/2026) σε ηλικία 70 ετών στη γενέτειρά της, το Τζάκσον του Μισισίπι (νότιες ΗΠΑ), όπως ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός πράκτοράς της.

«Η τραγουδίστρια Κασάντρα Γουίλσον έφυγε γαλήνια, στο σπίτι της, περιτριγυρισμένη από τον οικογένειά της, τους στενούς φίλους της και τον μάνατζέρ της», ανακοίνωσε ο Ρόμπερτ Τόρε, στα μέσα ενημέρωσης χαιρετίζοντας τη μνήμη μιας «θρυλικής καλλιτέχνιδας της τζαζ».

Η αιτία του θανάτου της δεν έγινε γνωστή και ο Τόρε ζήτησε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα της οικογένειας.

Στιχουργός, συνθέτρια, ερμηνεύτρια και παραγωγός, η Κασάντρα Γουίλσον ήταν γνωστή σε όλο τον κόσμο, φημισμένη για τη βαθιά και εκφραστική κοντράλτο χροιά της.

Η τραγουδίστρια είχε τιμηθεί δύο φορές με Βραβεία Grammy στην καριέρα της, η οποία διάρκεσε 30 χρόνια, κατά τα οποία συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους Στιβ Κόλμαν και Γουίντον Μαρσάλις.

Το 1997 είχε λάβει το Grammy καλύτερης τζαζ φωνητικής ερμηνείας για το «New Moon Daughter». Δώδεκα χρόνια αργότερα, της απονεμήθηκε το Grammy καλύτερου τζαζ φωνητικού άλμπουμ για το «Loverly».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Απτόητη η Κατερίνα Λιόλιου - Τραγούδησε τον «Λογαριασμό» κάτω από καταρρακτώδη βροχή σε συναυλία της στη Θεσσαλονίκη
Η διοργάνωση αναγκάστηκε να διακόψει τη συναυλία λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών αλλά η Κατερίνα Λιόλιου, θέλοντας να μείνει κοντά στον κόσμο μέχρι την τελευταία στιγμή, συνέχισε αυθόρμητα να τραγουδά a cappella
Λιολιου
5
Αμαλία Κωστοπούλου για τον γάμο της με τον Τζέικ Μέντγουελ: «Μια βδομάδα πριν αγχώθηκα τόσο που αρρώστησα»
«Δεν είχα κάποιο δύσκολο μέρος της ημέρας ίσως το να μην βρω τα κλειδιά του αυτοκινήτου γιατί ο μπαμπάς μου έπρεπε να με πάει στον χώρο της τελετής, και θύμωσα λίγο» αποκάλυψε
Η Αμαλία Κωστοπούλου
20